Politika

Magabiztosan állítja egy amerikai lap, hogy Orbán csak 150 000 szavazattal nyert áprilisban

thepost.hu

[lockercat]A Huffington Post kielemezte a magyar demokráciát. A matek nem jött össze.

Az amerikai progresszív híroldal kielemezte a magyar demokrácia a helyzetét, és arra jutott, hogy a demokrácia éppen omlik össze Magyarországon.

Az állítást olyan adatokkal támasztották alá, mint hogy Orbán Viktor 150.000 szavazattal nyert tavaly áprilisban.
„Annak ellenére, hogy »a Holdról is látható« győzelmet hirdetett, Orbán 150 ezer szavazattal nyerte meg a legutóbbi választást” – olvasható a lapban.

Matek: elégtelen
Mint ismeretes, kicsit máshogy alakult a 2022. április 3-ai választás. Végül a Fidesz-KDNP-nek 3 millió 60 ezer hétszázhat szavazata lett, míg az ellenzéki összefogásnak 1 millió 947 ezer háromszázharmincegy. Magyarán a liberális Huffington Post szerint

1.113.375 szavazó = 150.000 szavazó.

Voltak még érdekes kijelentések
A cikk szerint Orbán keményen korlátozta a politikai részvételt, megtoldotta a választást helyi szinten dokumentált csalásokkal, valamint megfélemlítette a szavazópolgárokat.


Mint ismeretes, még március végén, a választások előtt pár nappal a baloldal a Fideszt vádolta csalással, amikor találtak egy kupac részben elégetett magyarországi választási szavazólapot. Az eset kapcsán aztán a román ügyészség leszögezte:

valakik választási csalás látszatát akarták kelteni a megégetett szavazólapokkal.

forrás

[/lockercat]
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top