Politika

Van, akinek bejön: Egy fideszes polgármester döbbenetes stílusban lelkendezett a falujában épülő akkumulátorgyárról

nyugatifeny.hu

Tetszik neki a beruházás.

Az elmúlt hetekben bejárta a sajtót az akkumulátorgyárak ügye, hétfőn pedig Szijjártó Péter bejelentette: a Gödtől 15 kilométerre található Vácrátóton a japán Nippon Paper Industries akkumulátoralkatrész-, pontosabban cellulózgyárat létesít.

A Magyar Narancs felhívta Spiegelhalter Lászlót, Vácrátót fideszes polgármesterét, aki szerint már a kétezres évek óta folyamatosan keresték az önkormányzatot a beruházók a terület miatt. Ez a rész egyébként a vasút mellett van, messze a településtől, „nagyon jó közlekedési együtthatókkal”.

A polgármester elmondta: a befeketetők tájékoztatták, hogy a gyártáshoz kevés víz kell, amit csak a gépek hűtéséhez használnának, az áramfelhasználást megújuló energiából oldanák meg. Ettől függetlenül „ne legyenek illuzióink”, minden üzemnek van ökológiai lábnyoma, de

ők nem akarnak ellenállni.

„Erre a hajóra fel kell szállni” – mondta Spiegelhalter, az ország érdekei is megkívánják az ilyen beruházásokat. Azt pedig a hivatalos szerveknek kell megvizsgálniuk, hogy a gyártási folyamat mennyire környezetbarát.

Mint mondta, Vácrátót kétezer fős település, ő is közel lakik a tervezett helyszínhez, de talán édesanyja lakik a legközelebb hozzá, tehát ha bármi rosszatt csinálnának, akkor a kezében lévő eszközeivel megakadályozná.

„Ha más nem, akkor eléfekszem”.

— mondta.

De a közelségük relatív, ugyanis a vasútállomás tőle három kilométerre található, a gyár pedig még annak is a túloldalán fog létesülni.


Spiegelhalter László szerint fokozottan figyelik az országban az akkumulátoros beruházásokat, de ha valaki értelmes utánaolvasást csinál, akkor megérti a vácrátóti folyamatot. Ugyanakkor mindig vannak civil szervezetek, melyek ilyenkor megjelennek, de a polgármester

ezeket nem figyeli, nem követi.

Ha felhívják, akkor elmondja nekik ugyanazt a tudást, amit a Magyar Narancsnak is.

„Minden futballcsapatnak vannak drukkerei és ellendrukkerei.”

(via Magyar Narancs) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top