Politika

Bejelentették: Végleg lehúzza a rolót 319 intézmény, mert nincs pénz a fenntartásukra

nyugatifeny.hu

Hiába ígérték korábban, hogy csak ideiglenes lesz az üzemszünet.

Magyar Posta október végén jelentette be, hogy az drasztikus energiadrágulás miatt 364 postára került ideiglenesen lakat. A kormány az energiatakarékossági intézkedést már tavaly szeptemberben meghirdette, így számos postahivatal zárt be az elvárt költséghatékonyság jegyében. Ennek előzményeiről itt írtunk.

A helyi önkormányzatokkal folytatott tárgyalások nyomán megállapodás született több posta újranyitásáról. Ez csak abban az esetben volt megoldható, ha az intézmények előre meghatározott díjat fizettek a fenntartó számára az újranyitás érdekében.


A Magyar Posta végül 32 településen összesen 45 posta szüneteltetését oldotta fel 2023 januárjában. A maradék

319 fiók esetében azonban az állami vállalat nem lát lehetőséget

az „ideiglenes szüneteltetés” feloldására. Indoklásukban az az orosz-ukrán háború elhúzódására, valamint a kormányzati mantraként használt „szankciós energiaválságra” hivatkoztak. Védekezésként hozzátették, hogy szerintük a jogszabályi kötelezettséghez képest még így is 600 postával több maradt nyitva.

(MTI/Nyugati Fény) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top