Politika

Nincs vége: Újabb részletek szivárogtak ki Völner Pál korrupciós botrányáról

nyugatifeny.hu

Kiderült, amit megpróbált eltitkolni.

Végrehajtói árverésen vásárolt ingatlant Völner Pál,

de már nincs a tulajdonában a ház — számolt be róla az rtl.hu február 13-án.

A hírportál értesülése szerint az Igazságügyi Minisztérium egykori államtitkára is a nyergesújfalui lakóház egyik hitelezője volt. Az előző tulajdonosok tartozásai miatt 2017 elején az ingatlant elárverezték, majd

kilencmillió forint ellenértékben Völner Pál nevére került a ház.

Májusban tulajdonba vette, majd július végén eladta a Tagba Kft.-nek, amelynek Völner fia volt az egyik képviseletre jogosultja. A továbbértékesítés miatt a volt államtitkárnak nem kellett feltüntetnie az ingatlant vagyonnyilatkozatában, hiszen a dokumentum az akkori december 31-i állapotot mutatta.

A nemrégiben kirobbant Schadl–Völner-botrány előtt a fia tulajdonában lévő cég is eladta az ingatlan. Az árveréssel kapcsolatban az egykori államtitkár a jobbikos Nunkovics Tiborról akart terhelő információkat közzétenni választási kampánya során.


Tervei szerint a kilakoltatások ellen fellépő politikust rossz fényben akarta feltüntetni, mert az regisztrált az elektronikus árverési felületen. A hírportál felhívta a figyelmet rá, hogy az árverésen történt vásárlásnak semmilyen törvényi akadálya nem volt, összeférhetetlenségről sincs szó.

(rtl.hu nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top