Politika

Gulyás Gergely valamit nagyon benézett: Nyílt levélben tette helyre a DK-s politikus

nyugatifeny.hu

A politikus szerint a kancelláriaminiszter azzal is üzen, hogy milyen helyszínen beszél.

Nyílt levében szólította fel Oláh Lajos, Terézváros és Erzsébetváros országgyűlési képviselője Gulyás Gergelyt, hogy válasszon másik helyszínt és alkalmat a Hegedűs Loránt református püspökről tervezett beszédjéhez.

Gulyás vasárnap ugyanis a Horthy Miklósról elnevezett (erősen szélsőséges) társaság rendezvényén fog megemlékezni a tíz éve elhunyt egyházi vezetőről.

Oláh szerint azzal, hogy Gulyás az Orbán-kormány egyik legfontosabb minisztere, nemcsak annak van üzenete részéről, hogy mit mond, hanem annak is, hogy azt hol és milyen közegben teszi.

A politikus azt írta:

“Nem feledkezhetünk meg arról, hogy Horthy Miklós kormányzó hivatali ideje alatt az általa kinevezett kormány által háborúba küldött magyarok százezrei pusztultak el Ukrajnában és később magyar területeken,

az általa kinevezett kormány küldött százezerszámra magyarokat haláltáborokba.

Nincs más magyar politikus, akinek országlása alatt és tevékenységétől nem független ekkora vérveszteség érte volna a nemzetet.”

A DK-s Oláh arról is írt, hogy a kerületben többször is találkozik holokauszt túlélőkkel és leszármazottakkal, akik megkeresték már, és elmondták, mennyire nyugtalanítóknak tartják, hogy az országgyűlés egyik alelnöke Horthy-szobrot tart a dolgozószobájában.

Oláh Lajos nyílt levelét a Facebookon is közzétette:


forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top