Politika

Gulyás Gergely végre elárulta, mikortól lesz sokkal drágább a tej, a tojás és a cukor

nyugatifeny.hu

Vége a találgatásoknak.

Gulyás Gergely állítja, a kormány számít a gazdaság szereplőire és a hatóságokra az infláció csökkentésében. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden nyilatkozott az MTI-nek, miután találkozott a Gazdasági Versenyhivatal elnökével.

A háború, és az arra adott szankciós válaszok miatt egekbe szöktek az energiaárak, és ez majdnem minden termék árában meglátszik

— ismételte a kormányzati mantrát a politikus. Hozzátette, szerinte az infláció okait elsősorban a világgazdaságban kell keresni.

Ahogy már korábban megírtuk, a kormány év végére egyszámjegyűre szeretné csökkenteni az inflációt. Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy a cél eléréséhez partnerként számítanak a gazdasági élet szereplőire, valamint azokra a hivatalokra és hatóságokra, amelyek ellenőrizni tudják az árak emelkedéséhez vezető szabálytalanságokat.

Rigó Csaba, a GVH elnöke úgy nyilatkozott, a hivatal független a kormánytól, de “nem független a jó kormányzástól“, és mint az Országgyűlés alá rendelt állami hatóság, foglalkoztatják őket a lakosságot érintő súlyos problémák, többek között az infláció.

A GVH 2021 júliusa óta ágazati vizsgálatot végezhet. Gyorsított eljárásban egy ilyen vizsgálatra 30 nap áll rendelkezésre, amely meghosszabbítható kétszer 30 nappal. A hivatal ez év január 20-án a tejiparban, majd az élelmiszeripar piacán indított vizsgálatot. E területeken a GVH elnöke szerint dezinflációs időszak vette kezdetét, az árak csökkenése figyelhető meg.

Ha mindenki hatékonyabban versenyezteti a beszállítókat, az csökkenő árakhoz vezethet, így jó esély van arra, hogy 2023 végére egyszámjegyű legyen az infláció Magyarországon

— nyilatkozta Rigó Csaba.


A sajtótájékoztatón Gulyás Gergely elmondta, hogy minden egyes árstop lejárata előtt a kormány időben dönt a további intézkedésekről.

A kormány az árstop esetében mérlegeli, nagyobb haszna van-e annak, hogy a nehéz helyzetben lévők az alapvető élelmiszerekhez olcsón hozzájussanak.

Ez az előny ma még nagyobb, mint az a hátrány,

amely a gazdasági versenybe való beavatkozás következménye

— állítja a politikus.

(MTI korrigálva/Nyugati Fény) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top