Politika

Nem bírta ki Orbán Viktor, odaszólt egyet Zelenszkijnek a nagy találkozás előtt

mfor.hu

A magyar kormányfő a Twitteren melegített a ma kezdődő uniós csúcsra, ahol az ukrán elnök is jelen lesz.

Orbán Viktor már reggel útnak indult a ma kezdődő uniós csúcstalálkozóra, ahol – mint kiderült – a tegnap váratlanul Londonba, majd Párizsba látogató Volodomir Zelenszkij ukrán elnök is jelen lesz. Mint ismeretes, a magyar és az ukrán vezetés között nem éppen a legjobb a viszony, legutóbb éppen a miniszterelnök egy sajtóbeszélgetésen Ukrajnára tett megjegyzései vezettek diplomáciai üzengetéshez a két ország vezetése között.

A magyar miniszterelnök most először találkozhat a háború kitörése óta az ukrán elnökkel, és erre utalt is a csúcsot felvezető Twitter-üzenetében, amelyben azt írta:

“Fontos uniós csúcstalálkozó ma Zelenszkij ukrán elnökkel. Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt Ukrajnának. Támogatjuk az azonnali tűzszünetet annak érdekében, hogy megelőzzük további emberéletek elvesztését. Magyarország a béketáborba tartozik!”

Az üzenet annak fényében értelmezhető odaszúrásnak az ukrán elnöknek, hogy a fegyverszünet a háború jelen állása szerint szentesítené Oroszország hódításait, Zelenszkij pedig többször is egyértelműen világossá tette, hogy Ukrajna csak az orosz kivonulás esetén lenne hajlandó a békéről tárgyalni. Meglepő Orbán Viktor részéről a “béketábor” kifejezés használata is, hiszen ezt az 1950-es évektől kezdve használták magukra a szovjet blokkhoz tartozó államok.


A történetnek azonban itt még nem volt vége, hiszen Orbán Viktor volt az egyetlen, aki nem tapsolta meg Zelenszkijt mikor a fotózásra érkezett – részletek laptársunk cikkében.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top