Politika

„Nem csak Orbán és Putyin között dúl a láv” – A magyar és az orosz kormány „szerelmén” élcelődött a Momentum

Szeretlek Magyarország
A párt politikusai Szijjártó Péter és Szergej Lavrov, valamit Semjén Zsolt és Kirill pátriárka kapcsolatáról is megemlékeztek.

Február 14-e, a szerelmesek napja nemcsak a párokat ihlette meg, hanem ellenzéki politikusaink egy részét is: Valentin-napon a kormány oroszbarátságán gúnyolódott a Momentum.

A párt Facebook-oldalára feltöltött videóban Gelencsér Ferenc megemlékezett arról, hogy közel egy éve tört ki az orosz-ukrán háború, de megemlítette azt is, hogy Orbán Viktor ekkor már tíz éve kereste Oroszország kegyeit, „kvázi udvarolva az orosz elnöknek”,

A Momentum elnök-frakcióvezetője a szerelem világnapja alkalmából egy „Vlagyimir+Viktor” feliratú szerelemlakatot helyezett el az orosz nagykövetségnél.

Bedő Dávid frakcióvezető hozzátette: „nem csak Orbán és Putyin között »dúl a láv«, hanem a teljes magyar kormány benne van az oroszok hátsó felében”. Ezért került fel Semjén Zsolt és Kirill pátriárka, illetve a két külügyminiszter Szijjártó Péter és Szergej Lavrov szerelemlakatja is.

Bedő emlékeztetett: a miniszterelnök-helyettes nemrég kapott kitüntetést az ex KGB-s pátriárkától, Tompos Márton szóvivő pedig arról beszélt, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter pedig annak ellenére fogadta el a kitüntetést orosz kollégájától, hogy különösebb panasz vagy felelősségre vonás nélkül nézte végig minisztériuma szervereinek feltörését.

„A szerelem nem ismer tűzfalat”

– fogalmazott a politikus, és egy Szergej+Péter feliratú lakatot helyezett el az orosz nagykövetség kerítésén.


A videó végén látszik, ahogy a rendőrök igyekeznek eltávolítani a lakatokat, majd a párt február 24-ére a nagykövetség elé hívja az embereket. Korábban úgy fogalmaztak: béke csak akkor lesz, ha az utolsó orosz katona is elhagyja Ukrajnát.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top