Politika

Orbánék embere bemondta, egyre több nő szeretne gyereket Magyarországon

nyugatifeny.hu

Szülj, magyar!

A magyar kormány tavaly a bruttó hazai termék, a GDP 5,5 százalékát fordította családtámogatásra — jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn az ENSZ Társadalmi Fejlődés Bizottságának New Yorkban zajló 61. üléséhez kapcsolódó online konferencián.

Beneda Attila azt állítja: a kormány célja a fiatalok családalapításának elősegítése. Ennek érdekében a megfelelő otthon mérete kulcsfontosságú, mindemellett a családtervezésben szerepet játszanak a gyermekgondozási szolgáltatások, óvodai és bölcsődei ellátások.

Az államtitkár beszámolt arról, hogy az átfogó bölcsődei ellátási rendszer fejlesztésének köszönhetően 2023 elején több mint 60 ezer férőhely állt rendelkezésre, ami 85 százalékos növekedést jelentett 2010-hez képest. Kiemelt támogatást kapnak azon intézmények, amelyek hátrányos helyzetű, súlyosan hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekek gondozását biztosítják.

A kormányzat célja, hogy semmilyen családpolitikai intézkedést ne helyezzen hatályon kívül,

csak újakat vezessen be és bővítse a meglévőket

— állítja a politikus.

Beszámolt arról, annak érdekében, hogy minden családban annyi gyermeket vállalhassanak, ahányat szeretnének, a kormány három fő családpolitikai célkitűzést fogalmazott meg: annak ösztönzését, hogy a nők lehetőleg 20 és 30 éves koruk között hozzák világra gyermeküket, a gyermekes háztartások jövedelmének növelését, valamint a munka és a magánélet egyensúlyának javítását.


Eredményesnek véli a családtámogatási rendszer fejlődését, elmondása szerint

nő a gyermekvállalási kedv, emelkedett a harmadik gyermekek száma,

ezzel egy időben pedig a házasságkötések száma is. Beszámolt a válások és abortuszok csökkenő tendenciájáról is, előbbi negyedével, utóbbi csaknem felével csökkent.

Elmondta, hogy a kormány családokra fordított állami kiadása összhangban van a termékenységi ráta növekedésével. A kormány tavaly a GDP mintegy 5,5 százalékát fordította a családok támogatására. Állítása szerint a munkával összefüggő családi pótlékok és ellátások aránya 2022-ben 24 százalékról 80 százalékra nőtt.

(MTI korrigálva) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top