Politika

Hazudik a kormánypropaganda: szinte minden európai országban többet költenek rezsitámogatására, mint nálunk

ezalenyeg.hu

Súlyos átverés áldozatai lettek a magyar emberek egy összeurópai kutatás szerint: miközben az Orbán-kormány tovább hazudozik a rezsicsökkentésről, a valóságban Magyarországon költik a harmadik legkevesebbet az Európai Unió tagállamai közül az emberek és a vállalkozások rezsitámogatására.

 

Miközben a fideszpropaganda azt hazudja, hogy Magyarországon Európa legnagyobb rezsivédelmi programja fut, a valóságban Magyarország mindössze a GDP 1,1 százalékát, vagyis 2,7 milliárd eurót költött rezsitámogatásra 2021 szeptembere óta, ez pedig a harmadik legalacsonyabb érték ez Európai Unióban – állapította meg Bruegel Intézet. A hvg.hu által idézett kutatás adataiból kiderült, hogy GDP-arányosan a szlovákok költöttek legtöbbet erre a célra: GDP-jük összesen 9,3 százalékát fordították rezsivédelemre.

Konrét összeget tekintve a listát Németország vezeti: ott a GDP 7,5 százalékát fordították rezsivédelemre, ám az általuk elköltött támogatás messze meghaladja az összes többi országét: összesen 268,1 milliárd eurót fordítottak rezsivédelemre.

Az uniós országok összevetésében Magyarországnál rosszabbul csak Ciprus és Finnország teljesít: Cipruson a GDP 0,9, Finnországban a GDP 0,6 százalékát fordították rezsivédelemre.

Az intézet adatai szerint régiós szinten utolsók vagyunk: Bulgária a GDP-je 5,7 százalékát, Ausztria 5,3 százalékát, Szlovénia 4 százalékát, Románia és Csehország 3,8 százalékát, Horvátország 3,2 százalékát, Lengyelország pedig 2,2 százalékát költötte arra, hogy kivédje a magas energiaárakat.

A DK árnyékkormánya szerint véget kell vetni az orbáni hazugságoknak a rezsicsökkentésről, hiszen a valóságban hétszeres rezsiemeléssel sújtották a magyar embereket és vállalkozásokat.

Hazugságok helyett azonnali intézkedésekre van szükség: átmenetileg csökkenteni kell a gáz és az áram Európa-rekorder áfáját, és meg kell duplázni a kedvezményes árú gáz és áram mennyiségét. A vállalkozások rezsitámogatását pedig ki kell terjeszteni minden magyar kis- és középvállalkozásra is. Csak ezek az intézkedések enyhíthetik az Orbán-kormány hétszeres rezsiemelésének következményeit, amely tovább gerjeszti a már most is történelmi magasságokban járó orbáni inflációt. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethető legyen a rezsi minden magyar ember számára.


– közölte Varju László, a párt energia- és rezsiügyi árnyékminisztere.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top