Belföld

Megpróbált betörni a Dohány utcai zsinagógába egy késsel felfegyverkezett lengyel férfi

telex.hu

A TEK azonosította és elfogta a férfit, aki korábban megpróbált bejutni a Dohány utcai zsinagógába – írja a Police.hu.

A rendőrséget a VII. kerületi Dohány utcai zsinagóga biztonsági szolgálata értesítette hétfő este negyed nyolckor, mert körülbelül egy órával korábban egy férfi megpróbált bejutni az épületbe.

Az esetről készült kamerafelvételen látszódott, hogy a katonai ruházatot viselő, szakállas férfi félmeztelenre vetkőzött, és a kezében kést tartott.

A felvételeket a biztonsági őrök átadták a rendőrségnek. Mivel az esemény kapcsán az esetleges terrorista célzat sem volt kizárható, a TEK felderítői azonosították be az elkövetőt és annak tartózkodási helyét. A 29 éves lengyel állampolgárt szálláshelyén, egy zsinagóga közeli hostelben fogták el.

Az elfogásáról videó is készült:A fővárosi rendőrök felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top