Politika

Megérkezett a kormányzati válasz Magyar Péter állításaira

Magyar Péternek Varga Judit volt férjének a kormányt és a kormánytagokat érintő állításaira érkezett kormányzati válasz.


Magyar Péter nemcsak a Diákhitel Központ vezetője volt, de voltak egyéb, jól fizető állásai az az állami szférában: mindezekről akkor mondott le, amikor a volt felesége, Varga Judit a kegyelmi botrány miatt szintén távozott minden közéleti pozíciójából, közvetlenül Novák Katalin után. Azóta Magyar Péter erősebbnél erősebb állításokat fogalmaz meg a kormánytagokkal szemben, kezdve az állítólagos megfenyegetésétől a név nélkül említett, korrupt miniszteren át az Orbán Viktor feleségét érintő mondatokig.


Egyik emlékezetes kijelentése még a botrány első időszakából, miszerint Orbán Viktor nem járult hozzá, hogy Varga Judit leváltsa azt a Völner Pál államtitkárt, aki mára a „végrehajtói maffia” perében a vádlottak padjára kerül.

Jámbor András a baloldali Szikra Mozgalom országgyűlési képviselője ez utóbbi téma kapcsán fordult írásbeli kérdéssel Orbán Viktor miniszterelnökhöz. A kérdés így hangzott:

„Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férje február 2-án a közösségi oldalán közölt bejegyzésében azt állította, hogy Varga Judit jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte a végrehajtói maffia egyik fejének, Völner Pál államtitkárnak a leváltását, de a miniszterelnök ehhez nem járult hozzá, így Völner Pál államtitkár maradt. Kérem a Miniszterelnök urat, hogy adjon tájékoztatást, milyen indokkal kezdeményezte Varga Judit Völner Pál elmozdítását, és Ön milyen megfontolások alapján nem járult ehhez hozzá?”


Ma meg is jött a válasz, amit Orbán Viktor helyett Répápssy Róbert államtitkár jegyez, és amit Jámbor meg is osztott közleményében a nyilvánossággal. Ez a válasz:

Varga Judit volt igazságügyi minisztert nagyra becsüljük, nem foglalkozunk a volt férjével.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top