Politika

Majdnem felrobbant Nagy Márton, amikor befutott a levél: Dühöngve üzent vissza a SPAR osztrák vezérigazgatójának

Nagy Márton tárcája szerint a cég valótlan dolgokat állít.


Mint írtuk, a holland tulajdonú SPAR-üzletlánc osztrák leányvállalata – amely a magyar üzleteket tulajdonolja – átalakította működését, hogy Svájcba menekíthesse magyarországi vagyonát. A cég közölte:

ezzel védekeznek az ellen, hogy Orbán Viktor oligarchái rátegyék a kezüket

a magyar piacon második legerősebb élelmiszer-kereskedelmi cégre.

A kisajátítástól való félelem miatt vagyont von ki Magyarországról a salzburgi központú SPAR-kereskedelmi csoport, amelynek részeként az észak-olaszországi, a szlovéniai, a horvátországi és az itteni piacon közreműködő svájci leánycégük kezelésébe adták a vagyonkezelési jogok egy részét – közölte Hans Reisch, a SPAR-csoport vezérigazgatója.

Reagált Nagy Márton tárcája

Nemzetgazdasági Minisztérium friss közleménye szerint


„a kormányt érintő támadások hátterében nem a SPAR által megfogalmazott intézkedések állnak, annak valós oka az érintett kiskereskedelmi vállalat veszteséges gazdasági helyzete”.

Nagy Mártonék szerint a SPAR Magyarország Kft. működése nem hatékony, mivel a cég a piaci versenytársaihoz képest magasabb költségszerkezettel rendelkezik, emellett a piaci és az árversenyben is alulmarad.

Az üzletlánc

„ahelyett, hogy hatékonyságát és versenyképességét megerősítő lépéseket tenne, továbbá beszállna a piaci árversenybe, kétségbeesésében alaptalan álhíreket terjeszt”


– fogalmazott a minisztérium.

A SPAR az EU-hoz fordult Orbán Viktor és bandájának terve miatt

A közelmúltban az osztrák SPAR-üzletlánc bepanaszolta a magyar kormányt az Európai Uniónál a különadó miatt. A vállalat felszólította a közösséget, hogy haladéktalanul avatkozzon be az ügybe.

Hans Reisch levelet küldött Margrethe Vestagernek, az Európai Bizottság versenyjogért felelős biztosának, Thierry Bretonnak, a belső piacért felelős biztosnak, valamint az ügyben illetékes uniós főigazgatóságoknak is.

Az információk szerint Reisch nem egyedül vette fel a kesztyűt, ugyanis Martin Kocher osztrák gazdasági miniszter és Alexander Schallenberg külügyminiszter is támogatásáról biztosította küzdelmében.

Orbánék „befektetnének”


„A Spar Austria meg akarja védeni vagyonát Orbán Viktor karmaitól, aki már kérte a kereskedelmi multitól: engedje meg rokonának, hogy befektessenek a magyar leányvállalatba. Alapvetően

a magyar kormány részesedésen keresztül akarja átvenni a cégünk tulajdonjogát”

– árulta el Hans Reisch.

(kormany.hu/Nyugati Fény) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top