Politika

Mészáros Lőrinc lebukott: Furcsa dolgot művelt a háttérben a gigamilliárdos Orbán-haver

Mészáros Lőrinc tudja: így kell ezt csinálni Orbán Magyarországában.


Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó OPTESZ OPUS Zrt. legújabb autós tenderét a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mészáros M1 Kft. nyerte el. Pont ugyanúgy, mint tavaly nyáron egy másikat – derítette ki az atlatszo.hu.

Így két közbeiktatott közbeszerzési eljárás után lényegében

a vállalkozó egyik zsebéből a másikba vándorolt át a pénz.

A két tender értéke összesen nettó 5,4 milliárd forint. A két közbeszerzési eljárás közbeiktatásának az az oka, hogy az OPTESZ közszogáltatást végez, így a közbeszerzési szabályok szerint kötelessége a nyílt versenyeztetés.


A pályázat eleve meghívásos volt

És ha már meghívásos, Mészáros egyik cége természetesen meghívta Mészáros másik cégét.

Gépjárművek tartós bérlete és szolgáltatásai címmel írt ki meghívásos közbeszerzési eljárást a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó OPTESZ OPUS Energetikai Támogató Zrt. 2023 végén. A tenderen 130 (+ opcionálisan 21) darab (kis)haszongépjármű beszerzésére, tartós bérlésére kerestek vállalkozókat.

A pályázatra végül hárman jelezték részvételi szándékukat, a Mészáros M1 Autókereskedő Kft., a Mercarius Flottakezelő Kft. és a MOL Fleet Solution Flottakezelő Kft.

Utóbbit kizárták, mert másodpercekkel a határidő lejárta után adták be részvételi jelentkezésüket.

Végül a maradék két cég közül nyert a Mészáros M1 Kft., amely 77 millió forinttal olcsóbb, nettó 2,5 milliárdos ajánlatot adott a Mercarius 2,58 milliárdos ajánlatával szemben.

A portál szerint az idei esetben is felmerülhet annak gyanúja, hogy a tendert az egyik Mészáros-cég a másikra szabva írta ki. Ezért

összeférhetetlenségi gyanú miatt bejelentést tesznek a Közbeszerzési Hatóságnál.

Idén nem ez volt az első nyertes közbeszerzésük

Megírtuk, hogy


Magyar Közút Nonprofit Zrt. által kiírt személygépjármű-flotta beszerzését is a Mészáros M1 Kft. nyerte meg.

A Magyar Közút összesen 102 darab gépjármű beszerzésére kereste partnerét, amelynek egy év áll rendelkezésére a járművek beszállítására. A felcsúti üzletember cégének ez minden bizonnyal nem okoz gondot. A korábbi tapasztalatok szerint a cége nagyon rövid vállalási határidőkkel kerekedik felül versenytársain.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top