Politika

Mi folyik itt? Orbán Viktorék egész Európa jövőjét agyonvágják, ha ezt megteszik

Az EU tagállamai között heves vita folyik egy törvényt illetően.


Vajon mit lép Orbán Viktor az Európai Unió létfontosságú kérdésében?

Budapesten (értsd: a magyar kormányon) múlhat, hogy elfogadja-e az Európai Unió a természeti helyreállításról szóló törvényt – írta a minap az Euronews, az Európai Unió hivatalos médiuma.

Hozzátették, hogy Magyarország nem kötelezte el magát a jogszabály mellett, amely heves vita tárgyát képezi a közösségben. A dokumentum sorsa e hét végén dől el, ekkora halasztották a szavazást.

A jogszabály szerint az évtized végéig az EU földterületeinek legalább 20 százalékán intézkedéseket kell bevezetni a természetvédelmi helyreállítás érdekében. Emellett az ökoszisztéma helyreállításán dolgozna fokozatosan a közösség, valamint 3 milliárd fa ültetése is tervben lenne.

Orbán Viktor Brüsszelbe, az Európai Unió egyik székhelyére utazott

Mint írtuk, Brüsszelbe repült Orbán Viktor, ahol csütörtökön részt vesz az Európai Nukleáris Szövetség csúcstalálkozóján.


Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közölte, az atomcsúcs után a kormányfő részt vesz az Európai Tanács kétnapos ülésén is, amelynek legfontosabb témái ezúttal

  • az ukrajnai háború,
  • a biztonság és védelem,
  • a közel-keleti válság,
  • az EU bővítése,
  • a (im)migráció
  • és az európai mezőgazdaság helyzete lesznek.

 

Vitáznak a törvényről az EU-ban

Németország a minap jelezte, hogy támogatja a jogszabályt, amíg Olaszország, Hollandia és Svédország ellene fog szavazni. Belgium, Ausztria, Lengyelország és Finnország tartózkodni szeretne, Magyarország pedig nyert egy kis plusz időt, hogy eldöntse, melyik irányba hajlik. A szavazás pénteken esedékes.


A hírportál magyar diplomáciai forrása szerint az ügy „politikai megfontolás alatt áll”. Minősített többséggel dől majd el a jogszabály sorsa, azaz az EU népességének legalább 65 százalékát képviselő tagállami támogatás szükséges.

Így fordulhatott elő, hogy Magyarország szavazata sorsdöntő lett a kérdésben. Mellesleg a szavazásig még bármelyik tagállam meggondolhatja magát a jelenlegi álláspontját illetően.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top