Politika

Végre nagy hírt jelentett be Pintér Sándor embere, de viharos sebességgel szembejött a valóság (+videó)

Pintér Sándor tárcája a szülészeteket alakítaná át.


Pintér Sándor embere nagy hírrel készült

Nagy forgalmú helyeken nincs lehetőség családbarát szülésre, de a kis forgalmúaknál, ahol éves szinten 200-500 szülésre kerül sor, igen,

„ezeket alakítjuk át kvázi kórházi szülőotthonokká”

– fogalmazott Takács Péter a minap a Hír TV Napi Aktuális című műsorában.

Az egészségügyi államtitkár annak apropóján szólalt meg, hogy a hvg360 pár napja írta a Belügyminisztérium tervéről, miszerint gyökeresen átalakítják a szülészeteket Magyarországon.


Pintér Sándor államtitkára szerint nem légből kapott az ötlet, egy éve dolgoznak a tervezeten, a társadalmi igényre akarnak reagálni.

Mint mondta,

„van, aki idegenkedik attól, hogy nagy kórházi üzemben, gyakorlatilag mint egy futószalagon menjen végbe a szülés”.

Pintér emberének bejelentését komoly tény árnyalja

Rendre beszámolunk arról, hogy szakemberhiánnyal küzdenek az egészségügyi intézmények.

Mint írtuk, 2024. január 1-jétől szűkítettek a bérnővérek foglalkoztatásának keretein a hazai kórházakban. Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség alelnöke korábban hangsúlyozta, hogy így nem lesz biztonságosan üzemeltethető mindegyik intézmény.


 

Egyre többen mennek külföldre

A szülészeti ellátással kapcsolatban megjegyzendő, hogy bár ingyenessé tette az állam a meddőségi kezeléseket Magyarországon, egyre több magyar pár kezdi meg külföldön a lombikkezelést – hívta fel rá a figyelmet nemrég Földi Judit. A Demokratikus Koalíció politikusa hangsúlyozta, csak hamis propaganda, hogy az állam segíti a magyar párokat a gyerekvállalásban.

A valóság az, hogy az államosítással tönkretették a meddőségi klinikákat, és hiába ingyenesek a kezelések, ha nem érnek el eredményeket – fűzte hozzá.

Földi Judit már korábban megosztotta, hogy mintegy 2 ezerrel több a sikertelen lombikkezelés, amióta 2019-ben megindult a kezeléseket folytató magánklinikák államosítása.


(hirtv.hu/Nyugati Fény nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top