Politika

Mire készül Orbán az EP-ben? Több hűséges emberét sem indítja újra a Fidesz

Nehéz lesz a búcsú.


Ezen a héten bemutatják a Fidesz EP-képviselőjelöltjeinek listáját – értesült a Politico. Eszerint szinte biztos, hogy

három jelenlegi képviselő is búcsúzik a mandátumától.


Hidvégi Balázs kampányfőnök lesz, egyúttal visszavonul az EP-ből

Megírtuk, hogy a főpolgármesterségért induló Szentkirályi Alexandra Brüsszelből hoz kampányfőnököt. Hidvéghi Balázs a közösségi médiában jelentette be, hogy elfogadta a felkérést.

Hidvéghi nem tartozik az elsővonalas, elismert kormánypárti politikusok közé. Szentkirályi döntése arról árulkodik, hogy vesztes kampányra készül, és azt mutatja, a Fidesz inkább az EP-választásokra fókuszál. Hidvégi korábban a Fidesz országgyűlési képviselője, a Magyar Nemzeti Bank szóvivője, helyettes államtitkár és a párt kommunikációs igazgatója volt.


A 2019-es választáson a kormánypárti lista 12. helyéről jutott mandátumhoz.

Bocskor Andrea 10 év után távozhat

Bocskor Andrea, a Fidesz kárpátaljai képviselője is kimaradhat az indulók közül. Ő a legutóbbi választáson a lista 10. helyén szerepelt Az EP-képviselőséget megelőzően a beregszászi Lehoczky Tivadar Társadalomtudományi Kutatóközpont igazgatója és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanára volt. Az orosz–ukrán háború kitörésének első évfordulóján Bocskor szokatlanul kemény szavakkal ítélte el az orosz agressziót az Európai Parlament ülésén.

Egy éve tart Oroszország agressziója, jogtalan háborúja Ukrajna ellen, amit határozottan elítélünk, minden fórumon kiállunk Ukrajna szuverenitása és területi épsége mellett

– mondta.

Hozzátette: az ott élő magyarok önkéntesen vívnak harcot Oroszországgal szemben. Vajon a Vlagyimir Putyinnal való szövetkezés miatt léptette vissza a Fidesz?

Tóth Edina Szájer József közeli munkatársa volt


Tóth Edina a Fidelitasban indította karrierjét, a Fidesz ifjúsági szervezetének országos alelnöke volt. Ezt követően Szájer József külpolitikai tanácsadója, valamint sajtótitkára volt. Majd az Európai Néppárt képviselőcsoportjának politikai tanácsadója lett.

Mint ismert, a Fideszt 2021 márciusában tették lapátra az Európai Néppártból. Orbán Viktor régi szövetségese, Manfred Weber többször is kikelt a magyar miniszterelnök ellen.


Tóth 2004 óta minden EP-választáson rajta volt a Fidesz EP-listáján, de csak a legutóbbi választáson kapott befutó helyet, 13. helyről még épp bejutott a Fidesz 52%-os eredménye, valamint az ellenzék széttöredezettsége miatt.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top