Politika

Dagad a buksza: Váratlan helyen bukkant fel Mészáros Lőrinc ügyvédje

Vajon végül ez az összeg is Mészáros Lőrinc zsebébe vándorol?


Mészáros Lőrinc ügyvédje sok pénzzel járó munkát nyert el

Félmilliárd forint értékű közbeszerzést nyert a Mészáros Lőrinc ügyvédje által tulajdonolt vállalkozás a Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumnál. Kertész József Tamás ügyvédi irodája ráadásul egy – nem elírás! – közbeszerzési tanácsadásra vonatkozó közbeszerzést nyert el.

Kertész és Társai Ügyvédi Iroda feladatai közé tartozik az adminisztráció, a szerződésaláírások és azok esetleges módosítása, az ellenőrzési feladatok, valamint a szabálytalansági eljárások teljesítése is. A szerződés mindössze egy évre szól és ötféle feladatok elvégzésére szóló kötelezettségvállalással jár.


A kontraktus megkötése után 470 millió forintra jogosult Kertész ügyvédi irodája, és ezen összeg az adókat még nem is tartalmazza.

A szakértői tanácsadás ezekre a területekre terjed ki

  • Közbeszerzési Felügyeleti Főosztály (KFF): 120 millió forint
  • Integrált közlekedésfejlesztési operatív program plusz (ikop/ikop plusz): 75 millió forint
  • Környezeti és energiahatékonysági operatív program és a környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (kehop/kehop plusz): 100 millió forint
  • Emberierőforrás-fejlesztési operatív program és az emberi erőforrás fejlesztési operatív program plusz (efop/efop plusz): 150 millió forint
  • Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program és a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz (ginop/ginop plusz): 25 millió forint

A Kertész és Társai Ügyvédi Iroda 12 másik ajánlattevőt utasított maga mögé. A vesztes pályázók közül 3 cég nyújtott be fellebbezést, azonban a közbeszerzési dokumentumból nem derül ki, mely cégek jártak el így.


forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top