Politika

Váratlant húzott Orbán Viktor: Egyetlen szempillantás alatt kipenderítette a bizalmasát

Orbán Viktor mindenféle indoklás nélkül mentette fel Szeiler Orsolya helyettes államtitkárt.


Orbán Viktor a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkárának javaslatára április 9-ei hatállyal

felmentette Szeiler Orsolyát, a kormányiroda helyettes államtitkárát

e tisztségéből – derült ki a friss Magyar Közlönyből.

Szeiler a Kormányzati Személyügyi Központot irányító helyettes államtitkárként tevékenykedett egészen keddig. A kormányfő indoklás nélkül intett búcsút régi bizalmasának.

Ki az a Szeiler Orsolya, akit Orbán Viktor kirakott?


Szeiler Orsolya ciklusokon átívelően kapott bizalmat a különböző kormányzatoktól. Először az első Orbán-kormány idején nevezték ki: 1999-től egy éven át az Igazságügyi Minisztériumban, majd 4 éven át a Belügyminisztériumban, 2005-től 2008-ig pedig a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban dolgozott.

2010-ig a Miniszterelnöki Hivatalban tevékenykedett, majd 2 évre áthajózott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz, ahonnan a Köztársasági Elnöki Hivatalba került.

2014-től már a Miniszterelnökségen látta el feladatait, 2018-ban pedig a Miniszterelnöki Kormányirodában kezdett dolgozni.

2020 és 2022 között az igazságügyi közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkárként, majd Kormányzati Személyügyi Központot irányító helyettes államtitkárként tevékenykedett.


Ebből a pozíciójából kellett távoznia a miniszterelnök határozata szerint.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top