Politika

Érik a lázadás: Most lett elege a népszerű videósnak, Lázár elleni fellépésre szólította fel a követőit

Lázár János vasút elleni fellépése kiverte a biztosítékot nála.


MÁV vonalbezárási tervéről kiszivárgott dokumentum ügyét boncolgatta Kuhár Bence vasúti közlekedéssel foglalkozó videóblogger a friss kisfilmjében. A népszerű, közel 50 ezer követővel rendelkező influenszer videójában zaklatottan kritizálta Lázár Jánost annak  a MÁV egyes döntéshozói által kiszivárogtatott  vasútrombolási terve miatt.

Mi történt pontosan? Lázár János vasúti mellékvonalak elleni terve derült ki

Mint írtuk, az értesülések szerint április 20-tól június 15-ig utasszámlálásba, úgynevezett „igényfelmérés”-be bújtatott vasútvonal-bezárást készítenek elő 8 magyarországi mellékvonalon.

Az egyik fő indok, hogy a mellékvonalakon egyre súlyosabb gondot okoz a dízelhajtású motorvonatok hiánya.

Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium ezért fontolóra vette, hogy bizonyos vonalakon vonat helyet buszokkal oldják meg a közlekedést.


MÁV–Volán-csoport az információkkal kapcsolatban azzal védekezett, hogy

„nem 8, hanem egyetlen újabb mellékvonal esetében sincs döntés módváltásról vagy bezárásról, ilyen döntés előkészítése nem zajlik a vasúttársaságnál”.

Óriási port kavart Lázár János vasútrombolási terve

Kuhár Bencét saját bevallása szerint reggel elözönlötték az üzenetek Lázárék intézkedésével kapcsolatban.

A videós birtokába jutott információ szerint az egyik érintett szakaszon, és Kaposvár Kisbárapáti között a vasúti személyszállítás megmarad.

Kisbárapáti–Tab között azonban a vasúti személyszállítás megszűnik, a vonalszakaszt bezárják, „módváltásra” (autóbuszok közlekedtetésére – a szerk.) kerülhet sor, amennyiben a utasszámlálás, igényfelmérés során a szakemberek erre a következtetésre jutnak – részletezte.

Hozzátette, az érintett szakaszon alig közlekednek, így ott valószínűleg megszűnne a vasúti közlekedés.

Kuhár Bence hangsúlyozta, a vonalak bejárására – amelyeket most a bezárás veszélye fenyeget – akár egész napokat is hajlandó rászánni, hogy kiderüljön, mennyi utas közlekedik az érintett szakaszokon.

A saját statisztikáját a későbbiekben összevetné a „hivatalos” adatokkal.


„Ezt úgy szokták csinálni, hogy behirdetnek sokat, és akkor nem vesznek el mindent. Az ember pedig úgy érzi, győzött. De itt mi majd csak akkor győzünk, ha mind a 8 megmarad”

– mutatott rá.

Kéri a nézőket, hogy a vasútvonal-bezárások tervét mindenki ossza meg, hogy értesüljön a lakosság a felháborító tervről,

„és takarodjon most már a miniszter úr a kis birtokára lovacskázni”.

Mi történt 2023-ban?

Már tavaly nyáron felröppent a hír, hogy több mellékvonalon vethetik be a buszokat a Bz-motorkocsik helyett augusztus 1-jétől.

Júliusban arról írtunk, hogy 10 vasútvonalat zár be a MÁV. A mellékvonali járművek hiánya már akkor is komoly nehézségeket okozott a vasúttársaságnak, a bajt pedig csak tetézi, hogy egyre kevesebb pénz jut a karbantartásra.

A népszerű videós elküldte melegebb éghajlatra Lázárt

Mutatjuk a YouTube-ra feltöltött videóját:


(Kuhár Bence/YouTube) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top