Politika

Bezárt az állami támogatással épült vidámpark, amelynek átadóján Rogán Antal is megjelent

Az okokat nem részletezték.


Végleg bezárt a Dunántúl egyik legnagyobb vidámparkja, a zalaszabari Zobori Élménypark. A FunCity egyik vidámparkjaként felhúzott létesítmény létrehozásához állami támogatást is igénybe vettek. A vidámpark Facebook-oldala már egy bükfürdői élményközpontot reklámoz.

Zalából a bükkbe egy vidámparki látogatásért

A bejelentés az alábbiakat tudatja a látogatókkal:

„Kedves Vendégeink! Tájékoztatunk Titeket, hogy

a Zobori Élménypark végleg bezárja kapuit.

De nem kell aggódnotok, hiszen a kalandok nem érnek véget. Örömmel ajánljuk figyelmetekbe a Funcity-t Bükfürdőn, ahol új, izgalmas élmények várnak Rátok egész évben.”

Sikeresen pályáztak többször is


Négy éve, a Kisfaludy Program keretében a Kis-Balaton közelében kiépített vidámparkot üzemeltető Zobori Kalandozoo Kft.

923 millió forintot kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ).

A közel egymilliárd forintot az élmények fejlesztésére kapták – írta meg akkor a 24.hu.


A cég többségi tulajdonosa Szabadics Zoltán, a maradék rész Szabadicsné Rádi Éváé, aki már többször nyert el állami pénzeket különböző turisztikai projektjeire. Így

a Zalaszabarra telepített hullámvasútra is közel egymilliárd forint jutott.

Nem akárkit sikerült meghívni a megnyitóra

Az átadóra Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert is sikerült meghívniuk. A Zobori Kalandozoo Kft.-nek érdekes módon épp a koronavírus-járvány éveiben ment a legjobban. Akkor, amikor cégek százai mentek csődbe, ők hihetetlen bevételeket produkáltak.


2021-ben 715 millió, 2022-ben 566 millió, tavaly azonban már csak közel 118 millió forint volt a nettó árbevételük. Ennek fényében nem meglepő, hogy az adózott eredményük is bezuhant a 2022-es közel 153 millióról 355 ezer forintra. A cég tavalyi mérlege alapján 14 főt alkalmazott.

A zalaszabari parknál azért is érdekes a bezárás, mert egy kisebb falu méretű, sok épületből és attrakcióból álló komplexumot építettek fel a szőlőhegyre, pazar kilátással a Kis-Balatonra. Hogy a nagy vidámparkot miért kellett bezárni, arról a telex.hu megkérdezte az üzemeltetőt, választ azonban nem kaptak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top