Politika

Itt a leszámolás? Polt Péterék börtönbe záratnák a kormányellenességéről ismert divattervezőt

Kemény büntetést javasoltak.


Ítéletet hozott az ügyészség a divatguru ügyében

Megkapta az ügyészségtől a hivatalos vádemelést Herczeg Zoltán. A divattervező ellen kábítószer-birtoklás miatt

két év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetést és három évre közügyektől való eltiltást kértek.


Minderről Herczeg Instagram-oldalán számolt be szombaton. Mint írta, napra pontosan egy éve szabadult a 182 napos előzetes letartóztatásából. A divattervező 122 napja van házi őrizetben. A vádelemés szerint Herczeget 3 millió forintnyi „igazságügyi vegyészszakértői és toxikológus szakértői díj” megfizetésére is kötelezték.

Herczeg az ügy másik vádlottja


Herczeg Zoltánt kábítószer-kereskedelem és -birtoklás gyanújával tartóztatták le még 2022 októberében. Keviczki István, Herczeg ügyvédje akkor a Telexnek azt mondta, ügyfelénél bruttó 145,58 gramm tömegű marihuánát és 18,63 gramm tömegű k0kaint találtak.

A vádirat szerint egy 61 éves budapesti férfi 2022 tavaszától többször is adott le marihuánát egy barátjának, aki az ügy másik vádlottja. 2022. október 21-én az eladó 91 gramm marihuánát adott el társának 350 ezer forintért. A tétel meghaladja a csekély mennyiség felső határát, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

Az ügy másik vádlottja lehet Herczeg Zoltán,


akiről azt írták, a barátján kívül máshonnan is szerzett be kábítószert: a marihuána mellett k0kaint és DMT-t is használhatott. Közölték: a vádlott 2020-tól évente párszor csekély mennyiségű marihuánával és hasonlóan csekély mennyiségű k0kainnal kínálta meg egy barátját, akivel közösen fogyasztottak, 2022-ben pedig másvalakivel közösen marihuánás cigarettát fogyasztott.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top