Politika

Mi a frász folyik itt? Orbánék annyi orosz gázt vettek a Gazpromtól, mintha nem lenne holnap

Soha nem jött még ennyi Magyarországra.


Az RBC európai szállítási adatokra hivatkozó jelentése szerint a Török Áramlat gázvezeték áprilisban rekordmennyiségű földgázt szállított Oroszországból Európába. Április elejétől 16-ig a Gazprom 543,3 millió köbméter gázt küldött az EU-ba a török útvonalon keresztül – írta meg a portfolio.hu.

Elképesztő mennyiséget vásároltunk


Noha a tél enyhe volt, a tavaszi meleg pedig korán beköszöntött, Orbán Viktorék rekordmennyiségű gázt vettek a putyini Oroszországtól.

Április elején 3,4 százalékkal többet vásároltunk, mint a tavalyi év hasonló időszakában, és az elmúlt négy év maximális értéke ebben az időszakban.

Az EU-ból a legfontosabb vevő Magyarország volt.

A Gazprom 2024 januárja óta több mint 8,2 milliárd köbméter gázt pumpált Európába,

27 százalékkal növelve a szállításokat az előző év azonos időszakához képest.

Európa teljes gázimportja azonban 2024 eleje óta 4,4 százalékkal csökkent.


Magyarország mellett Görögország vásárolta a legtöbb gázt a Gazpromtól. Más dél-európai országok azonban csökkentették a Török Áramlatból történő vásárlásaikat.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top