Politika

Videóval: Reszkethet a fél ország? Orbán a fiataloknak szóló rendezvényen üzent a magyaroknak

Orbán Viktor Szakma Sztár Fesztivál keretében mondott beszéde igazán különösre sikerült.


Orbán Viktor a Szakma Sztár Fesztiválon tartott nyitóbeszédet. A kormányfő próbálta ráhozni a frászt a rendezvényen megjelent fiatalokra.

Orbán szerint jó páran reszkethetnek

Azzal kezdte beszédét, hogy örömmel megy a fesztiválra minden évben, mert azt gondolja, hogy a jövő Magyarországát az ilyen helyeken rajzolják meg.


„Mi, idősebbek, tudjuk, mindig a tehetséges fiatalok írják Magyarország jövőjét. 15-20 éve még azt gondolták Magyarországon is, hogy a jövőt inkább a diplomás, szellemi foglalkozású emberek határozzák majd meg. De az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és mindenki tudja,

munka és szakmunka, szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő”

– vázolta jövőképét. E mondatai azt sugallják, hogy a kormányfőnek már egyáltalán nem számít a diplomás szavazói réteg.

Orbán Viktor szerint ma a magyar gazdaság gerincét a szakmunkások, a szakiparosok adják. Ha a szellem emberei is kihozzák magukból a legtöbbet, és a két világ jól kapcsolódik össze, abból lesz a sikeres Magyarország – fogalmazott.

A kormányfő úgy látja, hogy nehéz előre látni a jövőt, a trendek és a divatok napról napra váltják egymást. Emlékszik, hogy az évtized elején még az a hír járta, hogy az új technológiák hamarosan kiváltják a kétkezi munkát, aztán kiderült, hogy számítógéppel a kétkezi munkát nem lehet kiváltani.

„Reszkethetnek az irodisták, a jogászok, a fogalmazók és a programozók

– mondta. Bár az egyelőre kérdéses, hogy kitől vagy mitől, mert e kijelentését nem pontosította.

Szerinte behozták a legmodernebb felszereléseket és eszközöket


Elmondta, hogy közelebb hozták az egyetemi világot és a szakképzést. A szakképzésben az utolsó év már kreditként beszámítható az egyetemi tanulmányok során. Akinek szakmája van, és még több tudásra szeretne szert tenni, az már előnnyel indul, sőt, aki a legjobban teljesít, azt kapásból felveszik a felsőoktatási intézményekbe – fejtette ki. Tehát nagyobb előnnyel indulnak azok az egyetemi felvételin, akik szakmát végeztek, mint azok, akik eredendően csak érettségiztek, és már kisebb koruktól az egyetemi tanulmányaikra készültek.

A miniszterelnök szerint behozták a legmodernebb felszereléseket és eszközöket, hogy a lehető legkorszerűbb tudást szerezhessék meg. Bár az egyelőre rejtély, hogy hová hozták be a korszerű eszköztárat, azt ugyanis nem pontosította.

A fiataloknak ígért, de valamit elfelejtett

Az ígéretek jól hangzanak, arról azonban nem esett szó, hogy épp a napokban derült ki, 25 ezer munkahelyet teremtenek a kínai és orosz vendégmunkásoknak. Arról már nem is beszélve, hogy a harmadik, jövőben épülő gödi akkumulátorgyárba már az építkezés megkezdése előtt a Fülöp-szigetekről toboroznak vendégmunkásokat.


(Orbán Viktor/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top