Politika

Kegyetlenül lesújtott az Orbán-kormány: Megbüntetik a családokat, ahol nem született meg a vállalt gyermek

Havi 129 ezer forint törlesztőrészletet fizethetnek azok az első babaváró hitelesek, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudták teljesíteni a „családbarát” Orbán-kormány által elvárt feltételeket a gyermekvállalással kapcsolatban. Sőt, +5 százalékos büntetőkamattal is kell, hogy számoljanak, amelyet vissza kell fizetniük.


A babaváró hitelesek negyedénél nem született meg a vállalt gyermek

Az első babaváró hitelesek negyedénél nem született meg a vállalt baba, pedig az ötéves határidő hónapokon belül letelik azoknál, akik 2019-ben vették fel a kedvezményes hitelt – hívta fel a figyelmet az RTL Híradó. Jelezték, ez több mint 10 ezer családot érinthet.


Büntetőkamatot kell fizetniük

bankmonitor.hu számításai szerint az érintett családok kölcsöne piaci kamatozásúvá válik és

büntetőkamatot is kell fizetniük (!).

Azt írták, emiatt

közel a háromszorosára, havi 46 ezerről 129 ezer forintra is nőhet az érintett családok a törlesztőrészlete.

A „családokért felelős” államtitkár megerősítette az információkat

Mindezt Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium „családokért felelős” államtitkára is megerősítette az Indexnek adott interjújában. Arról beszélt, hogy a Magyar Államkincstárnál lévő összevetés szerint a 2019-ben igényelt babavárók esetében az igénylők kevesebb mint negyedénél nem volt igazolva az, hogy megszületett az első gyermek.


Közölte: ahol bizonyosan nincs remény a gyermekvállalásra, azok az esetek, ahol a gyermeket vállaló pár elvált. Hozzátette, ebben az esetben

a kamattámogatást a jegybanki alapkamat +5 százalékos büntetőkamattal kell visszafizetni (!).

Videó:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top