Politika

Magyar Péterhez befújt a szél egy leleplező anyagot Orbánékról

Közösségi oldalán tette közzé az értesülést Magyar Péter a Tisza párt vezetője, melyről úgy fogalmazott befújta a szél az ablakán. Az anyagban Orbánék újabb gyomorforgató lépéséről van szó.


Magyar Péter közösségi oldalán fogalmazott úgy:

Befújt a szél az ablakon egy nem nyilvános kormányhatározatot (2201/2023), ami arról szól, hogy miként kótyavetyélik el, játsszák át haveri, családi körbe a nemzeti vagyon még megmaradt darabjait

– írta Magyar Péter vasárnap a közösségi médiában, bár magát a kormányhatározatot nem mutatta meg, és részleteket sem közölt annak szövegéből.

A 24.hu mindezt úgy kommentálta: a nem nyilvános kormányhatározat 48 értékes ingatlant sorol fel, amelyeket eladásra hirdetnek.


Az állítólagos ingatlanok között „állami cégek, a büntetés-végrehajtás, a tankerületek, nemzeti parkok, rendőrkapitányságok, a mentőszolgálat értékes Balaton-parti üdülőjét, oktatási és rekreációs központjait” említi a politikus.

A hvg.hu azt írja, a Magyar Péter által hivatkozott, a sorszáma miatt  „kétezresnek” nevezett, nem nyilvános – vagyis a Magyar Közlönyben meg nem jelent – kormányhatározatban foglalt állami ingatlanértékesítések terve nem új.

A 2024-es költségvetést megalapozó törvényjavaslat-csomagban a nemzeti vagyonról szóló törvény tervezett módosítása Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek osztja ki feladatul, hogy rendeletben kijelölje, melyek azok az ingatlanok, amelyeket a közeljövőben el kell adni.

A lap emlékeztet arra is, hogy később a Válasz Online szerzett meg egy kormány-előterjesztést, amely a Gazdaságfejlesztési Minisztériumban készült 2023 májusában – vagyis még a törvényjavaslat benyújtása előtt –, és egy 74 tételből álló mellékletet tartalmazott az eladásra javasolt ingatlanokról. Az irat munkaanyag volt, és arra lehetett akkor következtetni, hogy a végleges lista ennél szűkebb lehet.


A hvg.hu feltevése szerint ha a Magyar-féle dokumentum valós a maga 48 tételt tartalmazó mellékletével, akkor valóban egy szűkített listát jelölt ki végül a kabinet.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top