Politika

Most érkezett: Meglőtték Robert Ficót

Szlovákia miniszterelnökét egy kampányrendezvényen érte támadás. Robert Fico kormányfőt mentő vitte kórházba. Cikkünk frissül!


Lövések dördültek el a handlovái (nyitrabányai – a szerk.) kultúrháznál, amikor Robert Fico szlovákiai miniszterelnök az emberek közé ment a helyi rendezvényen. A lövés a kormányfőt is eltalálta.

A merénylet után elfogták, majd letartóztatták az elkövetőt. (Fotó: Reuters)


Daniel Vražda, a DennikN riportere ugyan nem látta a lövést, de a helyszínen tartózkodott a rendezvény idején. Az eset után látta, ahogy a kormányfőért mentők érkeztek, betették a rohamkocsiba, és elszállították.

A lövések előtt Fico az őt üdvözlő emberekkel találkozott, amikor megtörtént a bűncselekmény.

A kormányfő az eset után azonnal a földre zuhant.

Fico kórházba szállításával párhuzamosan kimenekítették a helyszínen lévő többi politikust is. Ők sértetlenül átvészelték a merényletet. (Fotó: Reuters)


A támadót az eset után rövidesen elfogták a rendőrök, majd lefegyverezték. A támadás helyszínét a helyszínelők lezárták. A testőrök gondoskodtak a többi kormánytag biztonságáról – írta a Napunk nevű felvidéki magyar portál.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top