Politika

Ömlenek a milliók Deutsch Tamáshoz: Egy talicskányi pénzt szakít mellékállásából a Fidesz EP-listavezetője

Deutsch Tamás szép summát tudhat a magáénak.


Deutsch Tamás, a magyarországi kormányzó párt európai parlamenti listavezetője évi 18 millió forintot szakít mellékállásából, hiszen ügyvédként is praktizál, amennyiben azt ideje engedi. Az Európai Parlament képviselői nettó 7584 eurót, azaz körülbelül 3 millió forintnyi tiszteletdíjat kapnak a poszt betöltéséért. Emellett jár nekik általános és utazási költségtérítés is – írták a HVG360-on.

Fidesz EP-listavezetője a képviselői mandátum elnyerése előtti hároméves időszakban havonta bruttó 1500 eurót, közel 600 ezer forintot keresett ügyvédként, ám az összeget mostanra sikerült megháromszoroznia a számok tanúsága szerint.

Deutsch Tamás a Fidesz kiválasztottja

Április elején megjelent a névsor, és kiderült, hogy kiket indít a Fidesz–KDNP az európai parlamenti választáson. A lista az elmúlt hónapokban többször is átalakult, miután Varga Judit igazságügyi miniszter – akit listavezetőnek szántak – Novák Katalin köztársasági elnököt követve belebukott a kegyelmi botrányba. Orbánék végül Deutsch Tamást indították a lista élén. Ezt Kocsis Máté közölte február 22-én.

Miközben Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője rábólintott minden vitafelkérésre, amit kapott, Deutsch megfutamodottOrbán Viktor kiszemeltje egész ideológiát gyártott hozzá, hogy miért gyáva elmenni ütköztetni a nézeteit a többi párt EP-listavezetőjével.


A Demokratikus Koalíció politikusa ennek kapcsán már többször hangsúlyozta, hogy a vita demokratikus kötelessége minden politikusnak, aki az emberek felhatalmazását kéri. Pénteki nyílt levelében is kiemelte, hogy vetélytársainak illene rábólintaniuk a felkérésekre, hiszen a magyar emberek bizalmát akarják elnyerni. Lehetnének annyira bátrak, hogy vitába szállnak az ország legfontosabb problémái és a megoldások kapcsán – mutatott rá Dobrev Klára.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top