Politika

Szarral kenték össze a mosdókat az akkugyárban Iváncsán a kirúgott kirgiz vendégmunkások

Hatszázkilenc kirgiz vendégmunkást küldött el iváncsai gyárából a koreai SK Innovation az elektromos autók iránti kereslet csökkenése miatt. A cég azzal indokolta az elbocsátásokat, hogy az elektromos járművek iránti globális kereslet lassul, ami az akkumulátorgyártás csökkenéséhez vezet.


Mint arról korábban írtunk, több száz dolgozót küldtek el pénteken az iváncsai akkumulátorgyárból. Első körben az összes kirgiz kollégát bocsájtották el, ez 609 vendégmunkást jelentett.

Hatszázkilenc kirgiz vendégmunkást küldött el iváncsai gyárából a koreai SK Innovation az elektromos autók iránti kereslet csökkenése miatt.

A cég azzal indokolta az elbocsátásokat, hogy az elektromos járművek iránti globális kereslet lassul, ami az akkumulátorgyártás csökkenéséhez vezet.

Az a Magyar Hang cikkéből derült ki, hogy a vendégmunkások a bejelentést megköszönve szarral kenték össze az összes mosdót.


Mindezt a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Székely Tamás közölte a lappal.

Magyarországon jelenleg Iváncsán és a gödi Samsung gyárban állítanak elő akkumulátort, utóbbi vállalatnál a szakszervezet tudomása szerint nem terveznek elbocsátásokat.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top