Politika

Dobrev Klára: Csak egy széles, demokraták által összefogott koalíció válthatja le Orbán rendszerét

Dobrev Klára kezet nyújt mindenkinek, aki le akarja váltani a NER-t.


A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Dobrev Klára Szolnokon, az ellenzéki pártszövetség kampányrendezvényén beszélt a kormány által cserben hagyott magyar választókról. Az EP-képviselő úgy látja, itt az esély leváltani Orbán rendszerét, erre azonban csak a szociáldemokrata – zöld program képes.

Dobrev soha nem szavazott a Fideszre

„Mi soha nem szavaztunk a Fideszre és erre büszkék is vagyunk!”

– kezdte beszédét Dobrev Klára.

Érezni az egész országban, hogy az emberek változást akarnak. Elfogytak a tartalékok, mind anyagi, mind lelki értelemben. Már sokaknak nincs ereje küzdeni. Inkább elmennek: már a negyvenesek és ötvenesek is.

„Mert tudják, hogy nem lesz sem nyugdíjuk, sem egészségügyi ellátásuk,

hiába fizettek érte évtizedeken át”

Az emberek már nem mernek megszólalni, mert rettegnek, hogy kirúgják őket a munkahelyükről. Az ápolónők, az orvosok vagy az önkormányzatban dolgozók sem mernek már beszélni arról, amit a munkahelyükön átélnek, mert féltik az állásukat.


„Ott tartunk, hogy már a multiknál dolgozók sem emelhetik fel a hangjukat, mert utánuk nyúl a zsarnok kormány!”

– sorolta az országban tapasztaltakat.

A szociáldemokrata – zöld szövetség nem hangos, hanem hatékony

Lehet, hogy az ország többsége nem jár hatalmas tüntetésekre, lehet, hogy nem kommentel minden egyes Facebook-poszt alatt. De a hatalmas többség összeszorított foggal bírja ki a hónap végéig.

„Sok millió ember alig várja, hogy végre ennek a rémálomnak vége legyen”

A többség nem orbáni vagy Orbán nélküli Fideszt akar, hanem egy új, európai országot. Egy tisztességes, igazságos Magyarországot.

„A Demokratikus Koalíció és a szövetségesei nem hagyják cserben őket”

– jelentette ki Dobrev.


„Szolnoknak végre megvan az esélye arra, hogy tisztességes polgármestere legyen. Aki nem a Karmelita kolostorból kapja az utasításokat, hanem a szolnokiakat szolgálja.”

Mit gondol a baloldali ellenzék Európáról?

Miben más, az amit a DK gondol Európáról?

A jobboldal nem akar erős Európát.

Arról beszélnek, hogy szuverén Magyarországot akarnak. Majd kiszolgáltatják az országot Putyinnak, megvásárolják a gázt Putyintól. Aztán kínai rendőröket hívnak be az országba – sorolta.

„A szuverenitás náluk egyetlen dolgot jelent: szuverénen és egyedül akarnak lopni”

– fogalmazott.

Az európai országok az egységet választják, ha az orbáni politika folytatódik, nem tudhatjuk, hogy mikor szorulunk ki ebből az egységes Európából.

Egyetlen miniszterelnök volt, aki a piaci ár sokszorosáért az oroszoktól vett gázt: Orbán Viktor. A koronavírus-járvány idején egyetlen miniszterelnök volt, aki a piaci ár sokszorosáért vett hatástalan kínai vakcinát: Orbán Viktor.

„Ezzel közel 60 ezer honfitársunk életét kockáztatta”

– tette hozzá.


Baloldali kormányra van szükség

Orbán nem akar európai béreket, nem akar felzárkózást. Nem akarnak európai minimálnyugdíjat sem.

Románia jobban áll, mint Magyarország.

Ráadásul Európa egyetlen háborúpárti miniszterelnökét is úgy hívják: Orbán Viktor. Dobrev Klára úgy látja, hogy Orbánék mesterségesen gyengítik a forintot is, hogy többet lophassanak.

„Nincs erős Magyarország erős Európa nélkül!”

– jelentette ki az EP-képviselő.

A szavazók egy erős baloldali, szociáldemokrata programot akarnak. Olyan szövetséget, akik le tudják váltani Orbán rendszerét – tette hozzá Dobrev.

Úgy véli, hogy Orbán rendszerét egy széles, demokratikus, demokraták által összefogott koalíció fogja leváltani. Ennek a koalíciónak a közepe egy erős szociáldemokrata és zöld politika, amire ennek az országnak szüksége van.

Dobrev Klára a beszéde végén azt is elmondta, hogy kezet nyújt mindenkinek, aki tisztességes és egyetlen célja van: az, hogy leváltsa Orbán rendszerét.

Mindenkivel hajlandó együttműködni, akit ez a cél vezérel.

Dobrev beszédét az alábbi videóban nézheted vissza a 48. perctől:


forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top