Politika

Visszacsapott a bumeráng: Orbitális bakit követtek el Orbán Ráhelék a fővárosi hacacáréjuk során

Országos felháborodást váltott ki az Orbán Ráhel nevéhez is köthető budapesti banzáj, amelyen egy sor influenszer vett részt.


 

Országos felháborodást keltett az az Orbán Ráhel nevéhez is köthető budapesti hacacáré, amely során hazánkban és nemzetközileg is ismert influenszerek (egy halom követővel rendelkező személy, akinek posztjait, azok tartalmát, életmódját árgus szemekkel figyelik az internetezők – a szerk.) fotózkodtak a fővárosban. A közpénzből finanszírozott banzáj Fónagy János államtitkár Vadai Ágnesnek adott válasza szerint nemzeti érdekeket szolgált, ám a szakemberek úgy látják, valaki nagyot hibázott.

 

Népszava részletezése szerint a külföldi influenszerek szerződéséből hiányzott az a kitétel, hogy posztjaiknál megjelöljék, pontosan hol tartózkodnak. Így több olyan fotó, videó is született, amelyről például egy,

az óceán túloldalán élő követő nem tudja megállapítani, hogy Budapesten készült.

 


Ez azért is baj, mert az esemény célja elvileg az volt, hogy a magyar fővárost népszerűsítse, turistákat vonzzon hazánkba. Erről Gerő Gábor, az influenszermarketinggel foglalkozó Limitless Creativity tulajdonosa beszélt a lapnak. Megjegyezte, hogy

sok embernél az elképesztő rongyrázás ütötte ki a biztosítékot.

 

A közösségi oldalakat böngészve egyébként nem kell sokáig keresgélni, rengeteg, az influenszerpartin készült felvétel alatt olvasható komment arról, hogy a meghívottaknak illett volna jobban tájékozódniuk az esemény mivoltáról, a szervezőkről (az Orbán Ráhelhez szorosan kötődő Magyar Turisztikai Ügynökségről) és persze arról, hogy mennyibe fáj ez az adófizetőknek.

 

Az információk szerint mellesleg a hazai influenszerek nem kaptak pénzt a részvételért. A külföldiek azonban igen, sőt, valószínűleg a szállás, az étkezés miatt sem kellett törniük a fejüket. A szakértők szerint

az esemény költségei akár 1 milliárd forintra is rúghatnak.

Az átlagember élete koránt sem ilyen

Az átlagos magyar állampolgár távolról sem ilyen életet él, és az a tény, hogy mindez közpénzen valósulhatott meg, olaj volt a tűzre. Úgy gondolom, ha ezt egy multi finanszírozta volna, az közel sem csap ekkora hullámokat

– mondta Gerő Gábor a lapnak. Az esemény, amely a létrejöttének körülményeit félretéve nemes célt szolgált, szakmai oldalról vizsgálva is komoly hiányosságokat mutat – jegyezte meg a szakértő.


Mulatságos tény, hogy az egyik meghívott, a nemzetközileg ismert Haley Kalil az egyik videója alatt Prágát jelölte meg helyszínként – mutatott rá Bányai Judit, a Nemakarokbeleszólni nevű oldal egyik alkotója.

Lévai Richárd marketingspecialista szerint üzleti szempontból indokolt volt az esemény, még ha nem is ilyen formában. Mint mondta, elképzelhető, hogy a kormány célja a magyar influenszerekkel való kapcsolat erősítése volt. Erre Bányai Judit is kitért, és mint fogalmazott, lehet, hogy a kabinet az egyébként közélettől önmagukat távol tartó influenszereket is megpróbálja behálózni.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top