Politika

Saját pofonjába szaladt bele a Fidesz

Pestibulvar.hu

A kormány a gyöngyöspatai kártérítés mellett, a börtönkártérítési perek ellen is hadjáratot folytat. A Fidesz szerint, az ilyen ügyekben a legtöbb pénzt az ügyvédek teszik zsebre, ezért első lépésként a börtönkörülményeken akarnak javítani.




 

Budai Gyula, fideszes országgyűlési képviselő pedig kijelentette, hogy a börtönbizniszen Magyar György kereste a legtöbbet, ám az Átlátszó adatai alapján kiderült, hogy

A LEGTÖBB ILYEN ÜGYE EGY DEBRECENI IRODÁNAK VOLT, AMIT A LAP FIDESZ-KÖZELIKÉNT NEVEZETT MEG.

 




“Én a leghatározottabban szeretnék föllépni ezzel a börtönbiznisszel szemben.” – mondta Orbán Viktor az állami rádióban, ezért a kormány első lépésként a börtönkörülmények javítását helyezte előtérbe, hogy általa megszűnjön a börtön-kártérítési perek alapja.

A miniszterelnök továbbá hozzátette azt is, hogy nem szívesen fizetne az ilyen ügyekben, mivel azt az adófizetők pénzéből kell megtennie.

“ŐK NEM AZ ÁLLAMOT CSELEZIK KI, NEM A KORMÁNY ZSEBÉBŐL HÚZZÁK KI A PÉNZT, HANEM AZ ÖN ZSEBÉBŐL HÚZZÁK KI MEG A HALLGATÓK ZSEBÉBŐL, AZ Ő PÉNZÜKET VESZIK EL, ÉS OSZTOZNAK RAJTA A BŰNÖZŐKKEL AZ ÜGYVÉDEK.

 

Tényleg nem tudok mást mondani: megáll az ember esze.” – mondta Orbán.

 




Budai Gyula elmondta, hogy az Igazságügyi Minisztérium adataiból egyértelműen látszik, a börtönkártérítések 60 százaléka az ügyvédeknél marad, melyek szerinte a baloldalhoz és a Soros-hálózathoz tartoznak. A példaként pedig Magyar Györgyöt említette meg.

 

“Arról is hallani, hogy a dörzsölt ügyvédek nemcsak a magyar államot károsították, de még saját ügyfeleiket is átverték és a nekik megítélt kártérítési összegek egy részét nem fizették ki. Ezért mindenképpen szükséges, hogy az ügyben érintett ügyvédek hozzák nyilvánosságra, hogy mennyit kaszáltak a börtönbizniszen” – jelentette ki a fideszes országgyűlési képviselő.

 

“A gyónási titokhoz hasonló az ügyvédi titoktartás, így Budai Gyula sem örülne annak, ha – miután megbízást ad egy ügyvédnek – az ügyvéd nyilvánosságra hozna bármilyen adatot” – mondta az ATV Híradójánknak Magyar György.

 

Az ügyvéd a sajtóban megjelent összegekről pedig azt mondta, hogy azok a valóságban csak letéti pénzeket takarnak.




 

“Olyan letéti pénzek, amelyek arra szolgálnak, hogy a jogosult megkaphassa azt az összeget, amit javára megállapított a magyar bíróság a magyar törvények alapján hozott jogerős végzésében. Az ügyvédeknek ehhez a világon semmi közük nincs. Ez az összeg nem az ügyvédeké.” – jelentette ki Magyar György.

MOST PEDIG ARRA DERÜLT FÉNY, HOGY A LEGTÖBB ILYEN ÜGYE EGY DEBRECENI IRODÁNAK VOLT, AMI VARGA ZOLTÁN A VÁROS DK-S KÉPVISELŐJE SZERINT A FIDESZHEZ KÖTHETŐ:

 

“Majdnem egymilliárd forintot tudtak az államtól kiperelni, én azt hiszem, hogy ezt híják debreceniesen öntökönlövésnek.” – fogalmazott Varga.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top