Politika

Normális a Fidesz? Csak 30 ezer forintos vírusteszt után lehet orvoshoz menni!

Pestibulvar.hu

Amikor több ezer beteg embert hazazavartak a kórházakból, sokan azt hitték: ennél mélyebbre már nem süllyesztheti a Fidesz a magyar egészségügyet. Most kiderült, hogy van még ennél is lejjebb. Az egészségügyi ellátás újraindulása kapcsán ugyanis Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere levelet írt a kórházaknak, amelyben az szerepel:





A NEM SÜRGŐS BEAVATKOZÁSOKAT CSAK ÚGY LEHET ELVÉGEZNI, HA A BETEGET LETESZTELIK, NEM KORONAVÍRUSOS-E. EZ PEDIG 30-60 EZER FORINTBA KERÜL!

 

A miniszteri utasítás azonban olyan részletkérdésekről már nem rendelkezik, hogy például a tesztelés borsos árát kinek kell kifizetnie. A Népszava szerint ha az állam nem vállalja ennek a vizsgálatnak a díját, akkor

A TESZT ELVÉGZÉSÉNEK KÖLTSÉGÉT
A PÁCIENSEKNEK KELL ÁLLNIUK!

 

Ez azt jelenti, hogy ha valaki beteg, de nem sürgős ellátásra van szüksége, csak akkor férhet hozzá az egészségügyi szolgáltatásokhoz, ha előtte elvégeztet egy koronavírus-tesztet. A lap szerint jelenleg a piacon féltucat magánszolgáltató végez ilyen vizsgálatot, az árak 30 és 60 ezer forint közöttiek. Ráadásul az ő kapacitásuk sem korlátlan, hisz a megbízhatónak minősített PCR-vizsgálatot csak minősített laboratóriumban lehet elvégezni.

 






De nem ez az egyetlen baj a miniszteri utasítással. A Népszavának egy magán fogorvos elmondta:

A TESZT EREDMÉNYÉRE 36 ÓRÁT KELL VÁRNI, ADDIG KELLENE A PÁCIENST A RENDELŐBEN TARTANI! HA AZ ILLETŐ ELMEGY, ÚJ TESZT KELL, HISZ BÁRMIKOR FERTŐZŐDHET!

 

Emlékezhetünk: annak idején a Fidesz óriási patáliát csinált abból, hogy a háziorvosnál 300 forint vizitdíjat kellett volna fizetni. Vajon a mostani 30-60 ezer forintos tesztelési díjat mosolyogva fogják kifizetni azok, akik a Fideszre szavaztak?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top