Politika

Hónapok óta nem jegyzi be a törvényszék Jakab Pétert a Jobbik elnökeként

civilhetes.net






Papíron nincs elnöke a fogyatkozó ellenzéki pártnak. – írja a nepszava.hu.

Nem csak a személyi ellentétek, kilépések sújtják a Jobbikot, hanem a bíróság malmai is lassan őrölnek: Jakab Péter hivatalosan nem a párt elnöke

– derült ki a kormánypárti Hír TV hétfői riportjából. Ugyanis a televízió kérdésére a Jobbik sajtóosztálya azt válaszolta, hogy ugyan időben beadták a Fővárosi Törvényszéknek a január végén megválasztott elnök bejegyzési kérelmét, ám választ a mai napig nem kaptak. Megjegyezték azt is, hogy az előző elnök, Sneider Tamás esetében ugyanígy járt el a bíróság, és papíron szintén hónapokig nem volt elnökük.

 

Jakab Péter esetéről egyébként maga Sneider beszélt az Azonnali.hu-nak június 5-én, miután Varga-Damm Andreával és Farkas Gergellyel együtt még májusban kiléptek a Jobbik parlamenti frakciójából. Nem személyi vagy politikai okokra hivatkozva, de később Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere is visszadta a jobbikos párttagságát.

– Még arra sem voltak hajlandóak, hogy kérjék a pártelnöki lemondási nyilatkozatomat, mint ahogy ezt én korábban megtettem Vona Gábortól, hogy könnyebben jegyeztethessék be az új elnököt

– mondta Sneider Tamás, aki az új pártvezetéssel kirobbant konfliktus miatt a parlamenti alelnöki pozíciójáról is lemondott.






 

Hozzátette:

Ennek köszönhetően még mindig én vagyok papíron a Jobbik elnökeként bejegyezve, csak a mandátumom május 12-én lejárt, Péteré pedig még nem hatályos.

forrásnepszava.hu




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top