Politika

Már megint beégett: az ismert egészségügyi szakember 5 pontban tette helyre az okoskodó Orbánt

hirhugo.hu

Dr. Kökény Mihály, aki korábban volt hazánk egészségügyi minisztere és a Világ Egészségügyi Szervezeteben (a WHO-ban) is hosszú ideig vezető tisztséget töltött be, most Facebookon tette helyre Orbán okoskodását. Íme:






 

Egyre felháborítóbb, ahogyan a járványügyben (is) dilettáns miniszterelnök péntekenként igét hirdet a szebb napokat élt Kossuth rádió mikrofonállványának.

 

Néhány gyöngyszem tegnapról (február 26.) és megjegyzéseim:
1. “Azt a számot kell most ismét nézni, hogy hány üres ágy van egyáltalán a kórházakban és mennyi lélegeztető készülékkel felszerelt ágyunk van”. Orbán úr, téved. Minden ágy annyit ér, amennyi szakorvos és szakdolgozó végzi az ott ápolt betegek ellátását. Kevés az intenzív terápiás szakorvos, szakasszisztens, akiket nem lehet pótolni vezényelt szemészekkel vagy reumatológusokkal.

 

2. “A kérdés megint az, hogy a magyar egészségügy teherbíró képessége, orvosaink, ápolónőink odaadása, helytállása, az eszközeink elégséges volta mind együtt képessé tesz bennünket a védekezésre vagy sem” Ön nem tudja, Orbán úr, hogy az egészségügyi dolgozók feje fölött Damoklész kardjaként függ az új jogszabályba lépés kényszere, összes kötöttségével együtt? S ne felejtsük, hogy az orvosok legalább kaptak béremelést, a nővérek juttatása alig emelkedett. Be kellene fejezni a hivatástudat, felemlegetését. S érdemi támogatást kell adni, azonnal felfüggeszteni az átalakításokat, amíg nem késő.

3. “Van egy megerősített vezetési rendszerünk, mert minden kórházban egyenruhások is ott vannak a vezetésben”. Miniszterelnök Úr, mikor ébred rá arra, hogy nem az egészségügy militarizálásán múlik a járvány leküzdése? Nem tábornokokon és parancsnokokon műlik, hanem hozzáértő és szakszerű ágazatirányításon, felkészült népegészségügyi szolgálaton, őszinte és teljes körű kommunikáción, stb. Nyilván ezzel tisztában van. Akkor miért hagyja, hogy a Rogán agit.prop emberei ostobaságokkal vezessék meg?






 

4. “Ha most nem lenne itt az orosz meg a kínai vakcina, akkor nagy bajban lennénk”. Magyarország eddig a teljes lakosság 5,8, a keleti vakcinát nem alkalmazó lengyelek népességük 5,5 százalékát oltották be legalább egyszer. A teljes (két oltásos) immunizációban a lengyelek 3,1, mi 2,5 százaléknál tartunk. Miről beszélünk?

 

5. “Felelőtlenségnek tartom a magyarországi politikai szereplők egy részének a viselkedését, nevezzük nevén, itt a baloldalról beszélek: oltásellenesek, folyamatosan álhíreket gyártanak, folyamatosan bizonytalanságot szítanak…” Bűnbakot kijelölni, másokat vádolni azt nagyon megtanult, miniszterelnök úr. De 133 bátor harcosa megakadályozta, hogy parlamenti vizsgáló bizottság folytasson tényfeltáró vizsgálatot a járványkezelés tapasztalatairól.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top