Politika

Rekordévet zártak a közbeszerzéseken Mészáros Lőrinc cégei – ezt nézd meg

thenews.hu

Összesen 400 milliárd forint körüli állami megbízást kaptak 2019-ben.

Minden eddiginél nagyobb értékű állami megrendeléshez jutottak 2019-ben a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global-csoporthoz tartozó cégek – írja az Mfor.

A Mészároshoz köthető cégbirodalom legnagyobb fogása tavaly már önmagában is rekordösszegű volt: a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának teljes körű tervezésére és kivitelezésére szóló megbízás összértéke 610 milliárd forint, igaz ennek “csak” a fele illeti az Opus Global közvetett tulajdonában álló RM International Zrt.-t.

Már ezzel az egy közbeszerzéssel is éves rekordot döntött a Mészáros-cégbirodalom, hiszen eddig soha nem nyert el ilyen magas összegű- ez 2016-ban 225 milliárd, 2017-ben 299 milliárd, míg 2018-ban 265 milliárd forint volt– zömében uniós támogatású megrendelést.


Emellett azonban további 115 milliárd forint értékű nyertes pályázathoz szintén köthető Mészáros valamely cégének neve kizárólagosan vagy másikkal társulva.

Mindez pedig azt jelenti, hogy 2019-ben több mint 400 milliárd forintot érő megrendelést nyertek el a Mészároshoz tartozó Opus Global cégei a közbeszerzési tendereken.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top