Politika

Kiszivárgott egy Ádernek írt személyes levél – korábbi ismerőse osztotta ki úgy, mint még soha senki

Pestibulvar.hu

Egy korábbi meghívottja küldte el finoman melegebb éghajlatra az államfőt.




 

Személyes levelet írt Somogyi Péter Agy-díjas, oxfordi tudós Áder Jánosnak. Somogyi szerint döbbenetes és érthetetlen, hogy a köztársasági elnök miért hagyta jóvá

A NYILVÁNVALÓAN PÁRTPOLITIKAI CÉLOKAT SZOLGÁLÓ MTA-TÖRVÉNYT.

 




A tudós korábban személyes ismeretségbe is került Áderrel, amikor az vendégül látta őt és feleségét az elnöki palotában. Elmondása szerint ekkor – 2016-ot írunk – még úgy látta, Áder látja a tudomány és az azt művelő elmék fontosságát az ország fennmaradásában és fejlődésében.

„A MAGYAR TUDOMÁNYBAN ÉS A FIATAL TUDÓSOK KÉPZÉSÉBEN FOLYTATOTT MINTEGY 50 ÉVES MUNKÁSSÁGOM ALATT MÉG NEM TAPASZTALTAM, HOGY A KORMÁNYNAK AZ INTÉZKEDÉSEI ENNYIRE NEGATÍV VÉLEMÉNYT VÁLTOTTAK VOLNA KI SZERTE A VILÁGON”

– közölte a professzor. Ismeretes, Áder hó közepe táján írta alá a Magyar Tudományos Akadémia megcsonkolását és vagyona einstandolását lehetővé tevő MTA-törvényt. Somogyi szerint akik aláírták a törvényt, tudatában voltak annak, hogy mit cselekszenek, mégis megtették. Mint mondta, szerinte lehetett volna a tudományos közösség munkáját a valóságban is segíteni egy reformtörvénnyel, de láthatóan nem ez volt a törvényalkotók célja.

 




A tudós hozzátette, szerinte a kormány fél az értelmiségtől, mint azt több haldokló ágazat, pl. az oktatás- és egészségügy helyzete is mutatja.

“ÖNNEK VISZONT NINCS MITŐL FÉLNIE, ÍGY VISZONT A FELELŐSSÉGE ORSZÁGUNK JÖVŐJÉÉRT ÉS A TÖRVÉNY ALÁÍRÁSÁNAK KÖVETKEZMÉNYEIÉRT ÓRIÁSI”

– zárta levelét Somogyi.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top