Belföld

Orbán Viktor a legnagyobb hatalmú diktátorok oldalán mászott fel a Time egyik címoldalára

Fotó: Ian Bremmer Twitter

Az amerikai politikai elemző Ian Bremmer a Time legújabb számában azt próbálja megfejteni, vajon miért élik reneszánszukat az erőskezű, karizmatikus és nem ritkán kegyetlen vezetők a nagyvilágban, Putyin Oroszországától kezdve Duterte rendőrállamán keresztül Erdogan Törökországáig, akiket elsősorban az köt össze, hogy „biztonságot” kínálnak népüknek egy rájuk leselkedő külső vagy belső veszéllyel szemben.






 

A három nagyember mellett még egy valakinek sikerült felmásznia a Time aktuális példányának egyik belső címlapjára, méghozzá stílszerűen Putyin alá. Orbán Viktor a cikk szerint elsősorban az általa újra divatba hozott „illberális demokráciának”, a civilek megfélemlítésének és a bevándorlók elleni hergelésnek köszönheti stabil helyét az újkori despoták között, ahova Bremmer szerint Donald Trump is vágyik, de még messze nem ért oda:

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top