Belföld

Ajkán felszántották a focipályát, hogy rászorulóknak termeljenek élelmiszert rajta

Népszava

“Már érik a borsó, a bab és az újhagyma, kibújt a krumpli” – így kezdődik a Népszava riportja Ajkáról, ahol az önkormányzat döntése alapján felszántották és bevetették a város egyik focipályáját, hogy civil szervezetek tudjanak rajta élelmiszert termelni.






 

A szocialista vezetésű Ajka képviselőtestületének döntése értelmében a volt Videoton pályát felparcellázták és különböző helyi civil szervezeteknek adták. Helyet kaptak a nyugdíjasok, a diabétesz klub, az értelmi sérülteket gondozó egyesület, s különféle, hátrányos helyzetűekkel foglalkozó csoportok – összesen 15 parcellát alakítottak ki.

 

Az 57 tagú helyi diabétesz klub elnöke, Mező Jánosné elmondta a lapnak, főleg salátaféléket fognak termeszteni a területen, ezzel is próbálják majd rászoktatni az egyesület tagjait az egészségtudatos táplálkozásra.






 

“Sajnos rengeteg az idős, rászoruló, akik nem tudják megvenni maguknak még az alapvető zöldséget-gyümölcsöt sem. A termés nagy részét közöttük osztjuk szét. Persze, akik dolgoznak, azok is megkapják, amire szükségük van, de a fő cél, hogy könnyebbé tegyük a hátrányos helyzetűek életét. Szerencsére a tagjaink élvezik a kertészkedést, naponta kijárnak locsolni, gyomlálni, nem is munkának fogják fel, sokkal inkább közösségi programként.” – mondta el a Népszavának a helyi nyugdíjasklubot vezető Szimeiszter Imréné.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top