Politika

Bíróság elé kerül Pintér Sándor? Most kiderül, volt-e választási csalás

Pestibulvar.hu

Az országgyűlési választások eredménye sok embert megdöbbentett az országban, többen választási csalást emlegettek, mi is összefoglaltuk egy cikkben, hogy milyen típusú visszaélésekre derült fény. Ezek közül az egyik az volt, amikor egyes településeken a demográfiai változásoktől függetlenül, megmagyarázhatatlan mértékben bővült a lakosság. Ezek pedig éppen olyan településeken történtek, ahol a választókerületi szavazás eredményét befolyásolhatták a lakcímlétesítési csalás gyanús esetei.


 

Hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba, a TASZ és a Political Capital már április 5-én kérte, hogy a Belügyminisztérium adjon számot az elmúlt két évben létesített lakcímek számáról településenként. Ezekből a közérdekű adatokból lehetne következtetni arra, hogy vajon történtek-e visszaélésszerű lakcímbejelentések, amelyek befolyásolhatták a 2018-as általános országgyűlési választást is. A Belügyminisztérium azonban megtagadta a válaszadást, most pedig elfogyott a türelem, és pert indítanak  a közérdekű adatok megismeréséért.

 

Ezen adatok nélkül senki nem lehet biztos benne, hogy az egyik legelterjedtebb csalási formának tűnő manipuláció mekkora befolyással volt a választás eredményére. Ezért a kormánynak is, és minden pártnak is elemi érdeke lenne a kért adatok nyilvánossága. A kormány titkolózása és az adatok nevetséges indokokra való hivatkozással való visszatartása azonban sokatmondó. Ezeknek az összesített, személyes adatokat nem tartalmazó számoknak mindenkor nyilvánosnak kellene lenni, mindenféle adatigénylés nélkül is.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top