Politika

Döbbenetes amit a Jobbik tervez, ha bejön nekik attól lepadlózik Orbán

Pestibulvar.hu

Helycserés támadást tervez a Jobbik, nem kispályázik, rögtön az európai színtéren szeretne komoly befolyásra szert tenni. A jövőre esedékes EU parlamenti választások után, azt tűzte ki célul, hogy az Európai Néppárt frakciójához tudjon csatlakozni. Mindezt Volner Jánostól tudjuk, aki legnagyobb valószínűséggel fogja vezetni a Jobbik EP parlamenti listáját.


 

A helyzet igen pikáns, hiszen a Fidesznek éppen kiáll a rúdja a Néppártból, így igen nagy gyomros lenne, ha az ő helyükre kerülnének be új pártként. Nem egyszerű a Jobbik dolga sem, és igaz, hogy egyetlen eddigi képviselőjüket sem indítják újra, de valószínűleg ez kevés lesz ahhoz, hogy elfeledjék a volt szkinhed vezér által vezetett párt múltját. Eddig még a keményen euroszkeptikus, bevándorlásellenes és „balhés” pártok is betartottak bizonyos határokat, amelyek nem engedték, hogy a Jobbikkal egy platformra kerüljenek. Ebből a helyzetből hirtelen bekerülni a legnagyobb tekintéllyel rendelkező jobboldali európai pártba, több mint valószínútlen.

 

Lehet, hogy a Jobbik azt hiszi, hogy amiért a magyar választók egy része elhitte neki az új irányvonalat, és ha most végleg kiteszi a pártból a szélsőségeseket, akkor teljesen tisztára mossa a múltját, ez nem teljesen így működik. Legalábbis Európában nem. Ez az a politikai kultúra, amit a magyar jobboldal Fidesztől Jobbikig egyáltalán nem ért meg.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top