Belföld

Közmédia: Akár 4-5 medve is kóborolhat Észak-Magyarországon

hvg.hu

Lehet, hogy a vasárnap hajnalban, Miskolcon felbukkant medve mellett újabb példányok is kóborolnak Észak-Magyarországon, biztosat azonban nem tudni.


 

Bonyolódni látszik a magyarországi medvesztori. Miután a szlovák határnál kipaterolták a néhány napig Szegeden őrzött medvét, a valójában nőnemű Robit, szombaton Sajókeresztúron újabb ragadozót láttak, és lehet, hogy Robit (aki nőstény).

Vasárnap hajnalban Miskolcon is videó készült egy ott rohangáló medvéről.

 

Hétfőn az állami hírcsatorna pedig saját értesülésre hivatkozva már egyenesen azt jelentette, hogy akár négy-öt medve is kóborolhat az észak-magyarországi megyékben. Azt nem tudni, pontosan mire alapozták ezt.

 

Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársa a csatornának azt mondta: a medvét nem szabad heccelni, el kell kerülni. A medve nem akar semmit az embertől, kerüli, de ha olyan a széljárás, előfordulhat, hogy mégis a közelébe jut. Ilyen esetben minél előbb el kell hagyni a helyszínt, medvebocshoz se szabad közelíteni.


 

Az állat sokkal gyorsabb az embernél: rövid távon óránkénti ötven kilométeres sebességgel is képes futni, ezért nem szabad heccelni. A medve figyelmét a táplálék kelti fel, például a cseresznye, a meggy vagy az eper – tette hozzá a szakértő, aki egyben nyugalomra intett mindenkit.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top