Politika

Orbán új minisztere beismerő vallomást tett: sokan halhattak meg e miatt

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Kásler Miklós onkológus professzor lett az egészségügyért is felelős gigaminisztérium, az EMMI vezetője, aki ezidáig csak botrányos mondataival és leszámolás szerű minisztériumi vezető cserékkel hívta fel magára a figyelmet. Most azonban egy olyan mondat hangzott le tőle, amire mindenki felkapta a fejét, és némileg józan gondolkodásra vall:


“Az egészségügyben a legakutabb pont, amelyben lépni kell, az a kórházi fertőzések kérdése.”

 

A szakma és a betegjogi szervezetek évek óta próbálják felhívni erre a figyelmet, hogy Európában vezetők vagyunk a kórházi fertőzések miatti halálesetek számában, de eddig mindenki próbálta elkenni a problémát, folyt a ködösítés, a statisztikákat pedig nem engedték kórházakra lebontva megismerni. A TASZ régóta próbálja megtudni a kórházi fertőzésre vonatkozó adatokat, ám mindenért hosszasan kellett küzdenie. Az első felelős vezető az új miniszter, aki kimondta a helyzet súlyosságát. Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének (ReSzaSz) elnökhelyettese, Hegedűs Zoltán a következőket mondta: “az eddigi Országos Tiszti Főorvos, Szentes Tamás érdemben nem nézett szembe a valós helyzettel, és nem tett azért, hogy a kórházi fertőzések száma a gyakorlatban is csökkenjen.”


 

Szentest az elsők között váltotta le Kásler Miklós, ami biztató jel lehet arra nézve, hogy a miniszter valóban komolyan veszi a problémát, és szembe kíván nézni vele. Ha ebben ér el sikereket, akkor valószínűleg az sok felesleges halálesetet tud megakadályozni, ez esetben még a 10 parancsolat félreértelmezése is megbocsájthatónak tűnik.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top