Gazdaság

Beszakadt a forint: már 326 egy euró

hvg.hu

Közel a történelmi csúcs.






 

Csütörtök tíz órakor már 326 forintot kértek a piacon egy euróért, ezzel új, néhány hónapja még elképzelhetetlen határt lépett át a magyar deviza. Pedig kedden még úgy tűnt, a kereskedők tolerálják azt, hogy a Magyar Nemzeti Bank nem szigorított, ám az azóta eltelt időben is folytatta gyengülését a forint.

 

A gyengülés nem állt meg a 326-os szintnél sem, néhány perccel később már 326,3-nál állt az árfolyam, nem sokkal később némileg erősödni tudott, ám egyelőre nem tud elszakadni a 326-os szinttől.

 

Most már csak egy forintra vagyunk a mindenkori történelmi csúcstól – 327,62 forinttól –, ám valójában már rekordszintű gyengülésről beszélünk, hiszen a 2015. januári 327-es árfolyam rövid ideig tartott, és azt egyszeri tényezőnek (a svájci jegybank elengedte a korábban az euróhoz kötött frankárfolyamot) volt betudható. Most viszont tartósan 320 forint fölött jár az árfolyam.






 

A mostani gyengülést az MNB friss inflációs jelentésének tudják be – pontosabban annak, hogy a jegybank a jelek szerint a árfolyamgyengülés ellenére nem nagyon lát inflációs kockázatokat – írja a Portfolio.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top