Politika

Korrupt magyar politikusok kitiltását javasolja egy befolyásos amerikai jogvédő szervezet

168ora.hu

„Orbán kormánya egyre nyugtalanítóbb közelségbe kerül Putyin Oroszországával, és aggasztó, hogy eközben mennyire nem veszi figyelembe saját és szövetségesei nemzetbiztonsági érdekeit.”






Egy nappal a Stop Soros elfogadása előtt adott ki Magyarországról jelentést egy amerikai jogvédő szervezet, a Human Rights First (HRF), melynek munkatársa még májusban járt Magyarországon és újságírókkal, jogvédőkkel, diplomatákkal, kutatókkal készített interjúkat – írja az Átlátszó.

 

A jelentés részletesen taglalja az Orbán-kormánnyal szemben megfogalmazott kritikákat, azaz a

  • a támadásokat a civil szféra,
  • az igazságszolgáltatás függetlensége,
  • a sajtószabadság
  • és a tanszabadság ellen,
  • továbbá az antiszemitizmus és az idegengyűlölet szítását
  • és a rendszerszintű korrupció kiépítését.

 

A HRF jelentése elsősorban washingtoni döntéshozóknak készül, így fő fókusza Magyarország és az orosz befolyás kérdése, vagyis, hogy Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor barátságának fényében, az ország mennyire megbízható NATO-szövetséges. A jelentés szerint „Orbán kormánya egyre nyugtalanítóbb közelségbe kerül Putyin Oroszországával, és aggasztó, hogy eközben mennyire nem veszi figyelembe saját és szövetségesei nemzetbiztonsági érdekeit.”

 

Fotó: Youtube






 

A HRF javaslatokat is tesz a washingtoni vezetésnek. Szerintük:

  • az amerikai kormánynak fel kell lépnie a civilek védelmében
  • és meg kell győznie a NATO-t, hogy ne szervezzen Budapesttel több miniszteri találkozót, amíg az Orbán-kormány nem tartja be a demokratikus normákat.
  • felül kell vizsgálni továbbá a Magyarországgal folytatott biztonsági együttműködést, különösképpen a hírszerzés területén.
  • nem javasolnak magas szintű amerikai-magyar találkozókat sem,
  • azt viszont javasolják, hogy a Kongresszus anyagilag is támogassa a magyar civileket és a független médiát.
  • A HRF azt is szorgalmazza, hogy az Egyesült Államok a Magnyitszkij-törvény alapján tiltson ki a területéről korrupt magyar politikusokat.

 

A HRF jelentését azzal zárja: az új amerikai nagykövet, David Cornstein jelenléte is azt szolgálja majd, hogy megvédje az olyan értékeket, mint sajtószabadság, vallásszabadság, és küzdeni fog az antiszemitizmus ellen.

 

Mindez azonban a legutóbbi amerikai-magyar diplomáciai kapcsolatokat érintő nyilatkozatok, továbbá a Trump-adminisztráció világpolitikai céljai szempontjából aligha valósul meg.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top