Politika

Nyomozás az Elios-ügyben: iratokat foglaltak le

hvg.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája nyomozócsoportot hozott létre az ügy felderítése érdekében – közölte a belügyminiszter.






 

Az Elios-ügyről kérdezte a belügyminisztert az MSZP-s Harangozó Tamás. Pintér Sándor válaszából kiderült, hogy történt némi előrelépés az ügyben, annak ellenére, hogy július elején még egyetlen tanút sem hallgattak ki az ügyben, holott a nyomozás már januárban megkezdődött. A belügyminiszter szerint most:

“A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája nyomozócsoportot hozott létre az Elios-ügyben folytatott eljárás eredményességének biztosítása érdekében”

 

A válasz a parlament honlapjára is felkerült – írja az mfor.hu. A továbbiakban a belügyminiszter azt is elárulta, hogy az üggyel kapcsolatban iratokat foglaltak le, ezek értékelése pedig folyamatban van.

 

Az Elios korábban több településen is tendergyőztes lett, így hivatalosan is a cég végezhette a közvilágítás korszerűsítését. Akkoriban Tiborcz István, Orbán Viktor veje is tagja volt a vállalat vezetőségének. Az eljárásokban később az Európai Csalás elleni hivatal, az OLAF tárt fel súlyos szabálytalanságokat, ez alapján a Pest Megyei Főügyészség még az év elején elrendelte a nyomozást az ügyben. A gyanú szerint az Elios vezetőségének jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt kellene felelnie. Ha a bűnösség bebizonyosodik, Magyarországnak 14 milliárd forintnyi uniós pénzt kellene visszafizetnie.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top