Politika

Fellázadt Matolcsy? Senki nem gondolta, hogy ezt alá fogja írni!

Orbán és Matolcsy MTI Fotó: Beliczay László

A Költségvetési Tanács egy 16 oldalas véleményt írt az ország 2018-as költségvetéséről, és az államadósság várható alakulásáról. Az ebben megfogalmazott vélemény azonban igencsak durva megállapításokat tesz, bár hozzá kell tennünk, nem alaptalanul. Mindenképpen érdekes ez, egy Fidesz által kinevezett testülettől. Még érdekesebbé -és ezáltal súlyosabbá is- teszi az elemzést az a tény, hogy bizony az egyik aláírója Matolcsy György, MNB vezér. Nézzük meg közelebbről, milyen mondatokat hitelesített az aláírásával:


“A központi pénzforgalmi rendszer hiánya az első félévben 1421 milliárd forint volt, ami az előző év hasonló időszakánál 509,3 milliárd forinttal magasabb, és 60 milliárd forinttal meghaladja az éves előirányzatot is.”

 
 


Iratkozz fel YouTube csatornánkra is! Hírek cenzúra nélkül!

  
Magyarán, orrba-szájba költekezett a kormány, soha a rendszerváltás óta nem volt ilyen magas a féléves hiány, ami az egész évre tervezettet is jócskán meghaladja! Akárhogy is, nagy a baj, nem is csoda, hogy ezek a mondatok követik: „pénzforgalmi hiánycél teljesülését jelentős mértékű kockázatok övezik” , “szükség van a kiadások erőteljes kézben tartására, különösen a központi költségvetési szervek esetében”. Aha! Ezek szerint nem a lakossággal, nem a cégekkel, hanem a központi költségvetési szervekkel, a minisztériumokkal van a baj!

 

Az összefoglaló kifejti azt is, ami az igazi veszély, mégpedig az EU-s pénzek bennragadása, a kormány megelőlegezett egy csomó pályázatot, a pénz meg nem érkezik Brüsszelből. Ugyan a 16 oldalon nem írják le egyszer sem a korrupció szót, de az OLAF jelentések, a Sargentini-jelentés mind azt mutatja, hogy az elszámolási viták hátterében a korrupció áll. Az Európai Unió megelégelte, hogy Orbánt és haveri körét finanszírozza az európai polgárok adójából.

Nem gondoljuk, hogy Matolcsynak megjött az esze, és megpróbál mindenkit jobb belátásra bírni. Szerintünk egyszerűen arról szól a dolog, hogy Varga Mihály pénzügyminiszteri székére fáj a foga. Már a választások előtt is voltak tervei, amik szerencsére még nem teljesültek.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top