Politika

Megdöbbentő közvélemény-kutatási eredmény: erre senki nem számított

MTI-fotó: Koszticsák Szilárd

Egészen elképesztő közvélemény-kutatási eredménnyel rukkolt elő a Policy Solutions és a Friedrich Ebert Stiftung. A felmérés során a cél az volt, hogy feltárják, a sorozatban harmadik kétharmados Fidesz-KDNP-s parlamenti többséggel induló ciklusban miként vélekednek a választók a magyar demokrácia minőségéről – írja a 24.hu.


 

Kiemeljük a legérdekesebb részeket:

A felmérés szerint a magyar társadalom több mint fele (56 százalék) gondolja úgy, hogy a demokrácia a legjobb politikai rendszer. Ez az arány meglehetősen kicsinek tűnik, hiszen ezek szerint hazánkban majdnem minden második-harmadik ember nem akar demokráciában élni. Pontosabban az apátia ebben a kérdésben is nagyon magas. Minden tizedik magyar szerint bizonyos körülmények között egy diktatúra jobb, mint a demokrácia, de a lakosság több mint negyede (27 százaléka) szerint teljesen mindegy, hogy milyen politikai rendszerben élünk.

Míg a felsőfokú végzettségűek háromnegyede áll a demokrácia mellett, a nyolc általánost végzettek között ez az arány csak 44 százalék, ráadásul a legképzetlenebbek hasonló arányban gondolják azt, hogy az ő életük szempontjából mindegy, hogy demokrácia van vagy diktatúra.
   


Iratkozz fel YouTube csatornánkra is! Hírek cenzúra nélkül!

   
A kérdésben megjelenik a főváros-vidék törésvonal is: a budapestiek háromnegyede tartja a demokráciát a legjobb politikai rendszernek, a vidéki városok és falvak lakói esetében az arány 49 és 53 százalék.

A kutatás egyik, ha nem legfontosabb megállapítása, hogy

A MAGYAROKNAK A FELE (49 SZÁZALÉK) NEM HISZ ABBAN, HOGY AZ ORBÁN-KORMÁNYT DEMOKRATIKUS VÁLASZTÁSON LE LEHET GYŐZNI,

és mindössze 36 százaléka gondolja úgy, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy egyszer demokratikus úton megbukjon a Nemzeti Együttműködés Rendszere.

 

Egészen döbbenetes megállapítás tehát, hogy majdnem minden második ember azt gondolja Magyarországon, hogy nem lehet választásokkal elzavarni Orbánt. Köztük bizonyára fideszes szavazók is vannak.

 

A felmérés alapján bátran kijelenthetjük, hogy itt már demokráciáról rég nem beszélhetünk…

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top