Belföld

Eladják az Országos Roma Önkormányzat ingatlanjait

Értékesíti az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) azokat az ingatlanjait, amelyeket a Farkas Flórián volt miniszterelnöki biztos nevével összeforrt botrányos Híd a Munka Világába program keretében vásárolt a szervezet – értesült a 24.hu.

 





 

Az eredetileg európai uniós forrásból indult – majd teljes csődbe torkollt – felzárkóztatási program során négy vidéki és egy budapesti irodát vásárolt az önkormányzat. Úgy tudjuk, hogy a zalaegerszegi és a salgótarjáni irodáját már eladta az ORÖ, és a szervezet csütörtöki közgyűlésén döntöttek arról, hogy a fővárosi irodát is eladják. Utóbbi ingatlant Budapest egyik legdrágább részén, az I. kerületi Gellérthegy utcában vásárolta a szervezet, hogy ott alakítsanak ki központi irodát a programban létrehozott szövetkezetnek, ami azonban sosem végzett érdemi munkát, és be sem költözött az ingatlanba.

Az ORÖ képviselőitől úgy értesültünk, hogy az évek óta üresen álló irodaházat 232 millió forintért adják el. 

A hírek szerint az épületet a Duna House ingatlankereskedelemmel foglalkozó cégcsoport birtokában álló GDD Commercial Kft. vásárolja meg, amit az ORÖ közgyűlése el is fogadott.

A tervek szerint a befolyó összeg egy részét a roma önkormányzat tartozásainak kifizetésére, egy másik részét pedig bérekre és egyéb költségekre fordítják.

Említésre méltó, hogy a Híd a munka világába program szabálytalan pénzköltései miatt a Fővárosi Főügyészség kezdeményezésére több mint három éve folytat nyomozást költségvetési csalás gyanúja miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A program szabálytalanságai miatt a még Balog Zoltán vezette humán tárca 1,6 milliárd forint visszafizetésére kötelezte a roma önkormányzatot, igaz, az összegből 1,3 milliárd forintot elengedett a kormány.

Ennek az eljárásnak a Fővárosi Főügyészség legutóbbi tájékoztatása szerint egyetlen gyanúsítottja sincs, s az ügyben annak ellenére sem hallgatták meg Farkas Flóriánt, hogy a programban kötött szerződések nagyobb részét ő írta alá.

 





 

További érdekesség, hogy az eljárás ellenére az ingatlanokat az ORÖ gond nélkül el tudja adni, azokat ugyanis nem terheli vagyonzár.

 

 

forrás: 24.hu

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top