Politika

Kövér: “Remélem, hogy visszaszorul az aberráltnak nevezhető baloldal”

Kövér László szerda esti M1 aktuálisnak adott interjújában azt mondta, most fog eldőlni Európa jövője a migráció tekintetében, de ehhez az kell, hogy “újra a normalitás talajára helyezkedjen az EU döntéshozóinak többsége”, a Sargentini-jelentést pedig az unió kampánya részének nevezte.





 

A lengyel parlament alsóházának, a szejmnek az elnökével közösen adott interjút az M1 aktuálisnak szerda este. Kövér László ebben azt mondta, ez az EP-választás az EU jövőjéről szól majd a migráció kérdésében, hozzátéve:

remélem, hogy visszaszorul az aberráltnak nevezhető baloldal, és ha újra a normalitás talajára helyezkedik majd az unió döntéshozóinak többsége, el lehet kezdeni beszélgetni a problémákról: az északi-déli, illetve a nyugati-keleti megosztottságról, valamint a nemzetközi kihívásokról: az önérdekű amerikai politikáról, a feltörekvő Kínáról vagy Afrikáról, amelynek problémája a legközvetlenebbül Európát érinti. Ehhez realista, nyíltan beszélő, polgáraikat tiszteletben tartó politikusok kellenek.

Kövér hozzátette, a választás után meg fog változni Brüsszel magatartása, mert más lesz az Európai Bizottság és az EP összetétele.

Az interjúban Kövér azt is kifejtette: az EP-választások eddigi alacsony részvételi aránya cáfolja, hogy létre lehet hozni egy európai identitást a nemzeti identitások helyett. Szerinte az emberek nem értik és nem érdeklődnek a tőlük távoli dolgok iránt.

Csak saját polgárainknak tartozunk elszámolással,

tette hozzá Kövér. Az Országgyűlés elnöke a Sargentini-jelentést az EP-kampány részének tartja, melyben megpróbálnak saját belpolitikai életünkben nehéz helyzetbe hozni. Az ilyen kísérletek az elmúlt időszakban azonban a visszájára sültek el – tette hozzá.

Kövér azt is elmondta, a magyar közvélemény alapvetően sikertörténetnek tartja az uniós csatlakozást, de

nem ugyanahhoz az EU-hoz csatlakoztunk, mint amilyennek most látszik.

 

 

forrás: hvg.hu

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top